Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

1. HFK Olomouc deklasoval Zlín a je v čele

Praha - Fotbalisté 1. HFK Olomouc deklasovali Zlín 4:0 a dostali se do čela tabulky, kam se může ale ještě v neděli posunout Viktoria Žižkov. Bohemians Praha remizovali doma 2:2 s Karvinou, když všechny branky padly až v závěrečné půlhodině. Utkání na Střížkově se hrálo na špatném trávníku, který oběma soupeřům ztěžoval kombinační hru. Naopak Sokolov získal v domácím utkání první body v sezoně za výhru 1:0 nad Varnsdorfem. Rozhodl o tom v 72. minutě záložník David Čada. Hosté nenavázali na předchozí nečekané vítězství nad Ústím nad Labem, které si překvapivě připsalo už druhou porážku v novém ročníku. Nedařilo se ani Bohemians 1905.

Gól
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

Olomouc dokázala zaskočit hosty ze Zlína hned v deváté minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Murin a obloučkem přehodil gólmana Kořínka. V 17. minutě mohl odpovědět zlínský Motal, ale jeho střela mířila o pár centimetrů vedle. Ještě hůře to vypadalo pro domácí ve 20. minutě, kdy míč propadl ve vápně k volnému Bublákovi, ten však zblízka napálil pouze skvěle zasahujícího brankáře Šroma.

Nevyužité šance soupeře domácí potrestali. Žondra připravil míč pro Kobylíka a brankář Kořínek už pouze sledovat, jak se míč snáší do sítě. Za další dvě minuty režisér olomoucké hry Kobylík poslal krásnou kolmici pro Biolka, který sám před Kořínkem podkopl míč a technické zakončení znamenalo vedení 3:0.

Do druhého poločasu vstoupili Zlínští odvážně, zjednodušili hru a dostávali se do šancí, ale prosadili se opět domácí. Po faulu na Bednáře byla v 61. minutě nařízena penalta, kterou s přehledem proměnil Čtvrtníček. 

1. HFK Olomouc - Fastav Zlín 4:0 (3:0)Branky: 9. Murin, 27. Kobylík, 29. Biolek, 61. Čtvrtníček z pen. Rozhodčí: Bílek - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Šimko - Kurtin, Kroča, Poznar, Jugas. Diváci: 455. 

Úvodní poločas na Střížkově byl skoupý na šance, do vážnějšího zakončení se dostali jen karvinský Fischer, jenž střelou z voleje prověřil gólmana Wintera, a domácí Očovan, který těsně před pauzou trefil z dálky břevno.

Přesně po hodině hry založil akci po levé straně hřiště domácí kapitán Grznár, posunul míč na Šenkeříka a ten předložil ideální přihrávku Böhmovi. Útočník zelenobílých pak už zblízka snadno překonal brankáře Rakovana.

Hosté odpověděli dvěma góly v rozmezí čtyř minut. Nejprve po rohu Besta vyrovnal a poté Vladavič po samostatné akci získal Karviné vedení střelou do horního růžku. Byla to teprve druhá trefa Slezanů do prostoru mezi třemi tyčemi a obě skončily v síti. Sedm minut před koncem překonal Wintera dokonce potřetí střídající Presl, byl mu však odmáván ofsajd.

V zoufalé snaze o vyrovnání se na Pražany usmálo štěstí ve druhé minutě prodloužení, kdy Böhm poslal balon do šestnáctky a náhradník Penc, jenž byl na hřišti teprve šest minut, vyrovnal.

Bohemians Praha - Karviná 2:2 (0:0)Branky: 60. Böhm, 90.+2 Penc - 72. Besta, 76. Vladavič. Rozhodčí: Zelinka - J. Paták, Michálek. ŽK: Grznár, Böhm - Hoffmann, Ciku. Diváci: 385.

Sokolov byl od počátku aktivnější, ale proti dobře zorganizované obraně Varnsdorfu se nedokázal prosadit. Výjimkou byla hlavička Čady těsně nad a standardka Šímy, která jen o kousek proletěla kolem pravé tyče. Hosté sázeli hlavně na rychlé brejky a po jednom z nich vystřelil pohotově, ale nad branku Rudnickij.

Po změně stran neskončily gólem ani střely domácího Vaněčka a na druhé straně Rudnického, v 69. minutě trefil varnsdorfský Mach výstavní ránou jen břevno. O tři minuty později přišel rozhodující okamžik. Po rohu Šímy propadl míč k Čadovi, který jej dopravil do odkryté branky. Od té chvíle se domácí dostali do pohody a kontrolovali průběh zápasu. Vedení Sokolova mohl navýšit Vaněček, ale sólo zakončil jen střelou do gólmana.

Sokolov - Varnsdorf 1:0 (0:0)Branka: 72. Čada. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kříž. ŽK: Machek - Schubert, Rudnickij, Mach. Diváci: 698.

Ústí nevyužilo proti Znojmu v úvodní půlhodině tři vyložené šance. Nejprve mířila Benčíkova dorážka do tyče, v 19. minutě nedokázal Čtvrtníček ze šesti metrů překonat gólmana Hrubého, na kterého nevyzrál ani Peterka.

Bezmála po hodině hry otevřel skóre záložník hostů Okleštěk, který měl snadnou pozici po kombinaci s Nepožitkem. V 78. minutě mohl vyrovnat Volek, ale druhý gól Znojma přidal na druhé straně hbitý Helísek. Ústí stačilo zásluhou Volka už jen korigovat.

Ústí nad Labem - Znojmo 1:2 (0:0)Branky: 86. Volek - 58. Okleštěk, 81. Helísek. Rozhodčí: Lerch - Hock, Černý. ŽK: Štrbák, Čtvrtníček, Gulajev - Vašíček, Nepožitek, Buchta. Diváci: 836. 

Domácí Pardubice začaly proti zkušeným Klokanům opatrně, postupně se však zbavili nervozity a ve 27. minutě je poslal do vedení Přibyl. Pardubický obránce usměrnil Javůrkův centr hlavou za Sňozíkova záda.

Bohemians se začali herně prosazovat až v závěru první půle, ale pozorná obrana domácích je do vážnější akce nepustila. Pražanům patřily úvodní minuty po změně stran, pardubický tým ale všechny situace s jistotou přečkal i díky několika zákrokům pozorného brankáře Shejbala. A v 63. minutě pak střídající Martin Hundák zakončil rychlý protiútok Pardubic pohotovou střelou, proti které byl Sňozík bezmocný.

Hosté měli velkou šanci zásluhou Jirouška, ale jeho střela šla těsně nad pardubickou branku. V závěru mohli naopak domácí náskok ještě navýšit po akcích Hundáka a Sklenáře, který nastřelil břevno a pak ještě tyč.

Pardubice - Bohemians 1905 2:0 (1:0)Branky: 27. Přibyl, 63. Hundák. Rozhodčí: Mikel - Plesar, Hrabovský. ŽK: J. Sklenář - Potočný. Diváci: 1870. 

Mostečtí byli od úvodních minut aktivnější, ovšem proti dobře defenzivně hrajícímu Táborsku se nedokázali dlouho prosadit. V 18. minutě z dálky vystřelil domácí Pospíšil a brankáři Fryštákovi pomohlo břevno. O šest minut později už domácí šli do vedení, když přízemní centr jemně tečoval Lácha a mezi nohy překonal brankáře. Vyrovnat mohl Džafič, ale Belaň vytlačil míč mimo tyče.

I ve druhém poločase měli Mostečtí převahu, náskok však nepojistili. Naopak v 79. minutě chyboval zkušený obránce Procházka a Strnad snadno vyrovnal. V té době už Táborsko hrálo bez vyloučeného Džafiče. Tři body nakonec zůstaly v Mostě, protože vítězství zařídil střídající mladík Vodička.

Baník Most - MAS Táborsko 2:1 (1:0)Branky: 24. Lácha, 90.+3 Vodička - 79. Strnad. Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Arnošt. ŽK: Novotný, Lácha, Procházka - Džafič, Ciferský, Jasanský. ČK: 71. Džafič. Diváci: 683. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články