Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rozhodčím pro finále bude Ital Rizzoli

Rio de Janeiro - Finále mezi Německem a Argentinou bude řídit italský sudí Nicola Rizzoli. Rozhodnutí FIFA je překvapením, čekalo se, že zápas bude pískat rozhodčí z jiného kontinentu. Rizzoli řídil mimo jiné loňské finále Ligy mistrů mezi Bayernem a Dortmundem či baráž o postup na ME mezi Českem a Černou Horou. Rizzoli na letošním mistrovství světa dvakrát řídil zápasy Argentiny z celkových třech utkání, k nimž byl pověřen.

Rozhodčí Nicola Rizzoli
zdroj: EMPICS autor: Adam Davy

Nedělní finále fotbalového mistrovství světa mezi Německem a Argentinou bude řídit italský sudí Nicola Rizzoli. Podle agentury AP to dnes oznámil předseda komise rozhodčích FIFA Jim Boyce.

"Vybrali jsme nejlepší rozhodčí pro nejlepší zápasy a Italové budou řídit finále," prohlásil předseda komise rozhodčích Jim Boyce. Rizzoliho nominaci na finále potvrdil také další z čelných představitelů komise rozhodčích Massimo Busacca ze Švýcarska.

Dvaačtyřicetiletý Rizzoli se chystá na své třetí velké finále. V roce 2010 pískal závěrečný zápas Evropské ligy mezi Atlétikem Madrid a Fulhamem, vloni řídil finále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Dortmundem. Civilním povoláním architekt před třemi lety pískal také barážovou odvetu o postup na mistrovství Evropy mezi Černou Horou a českým týmem (0:1).

Na probíhajícím světovém šampionátu zatím odřídil tři duely, a to zápas Španělska s Nizozemskem, Nigérie a Argentinou a čtvrtfinále mezi Argentinou a Belgií. Rizzoliho nominace je mírným překvapením, protože se čekalo, že duel mezi evropským a jihoamerickým týmem bude řídit rozhodčí z jiného kontinentu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články