Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kompany: Pokud bude hrát Argentina svojí hru, máme velkou šanci

Brasília - Čtyři zápasy, čtyři výhry. To je dosavadní bilance fotbalistů Belgie na brazilském šampionátu. Podle kapitána Vincenta Kompanyho však evropský celek zatím herně nepředvádí to, na co má. Stoper Manchesteru City je ale přesvědčen, že se jim to v sobotním čtvrtfinále s Argentinou podaří, mají velikou šanci přes favorita přejít do bojů o medaile.   

Vincent Kompany
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Dirk Waem

"I když jsme postoupili, myslím, že hodně dlouho jsme nehráli tak špatně jako v prvních třech zápasech skupiny. S USA už to bylo lepší, ale stále se ještě můžeme hodně zlepšit," řekl Kompany. "Pokud předvedeme, co v nás je, a Argentina bude hrát tu svou typickou útočnou hru, máme proti nim opravdu velké šance," doplnil obránce Manchesteru City.

Belgičané budou hrát v sobotu o to, aby vyrovnali svůj nejlepší výsledek na světovém šampionátu. Do semifinále postoupili jen jednou, v roce 1986, na cenný kov ale nedosáhli a skončili čtvrtí. V semifinále tehdy prohráli 0:2 právě s Argentinou, oba góly jim vstřelil slavný Diego Maradona.

"Vůbec to nebereme jako nějakou odvetu, většina z nás ještě tehdy ani nebyla na světě," řekl s úsměvem Kompany. "Každý mluví o generaci z roku 1986. Ale my bychom chtěli vytvořit vlastní historii tím, že překonáme to, co dokázali," dodal osmadvacetiletý stoper.

Do osmifinálového utkání proti Spojeným státům nastoupil kvůli problémům s třísly se sebezapřením, proti Argentině už by ale měl být v pořádku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články