Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Suárez: Chielliniho jsem nekousl, upadl jsem na něj

Rio de Janeiro – Luis Suárez ve své obhajobě u disciplinární komise FIFA odmítl, že by v utkání proti Itálii úmyslně kousl obránce Giorgia Chielliniho. Sedmadvacetiletý hráč, kterému FIFA zakázala jakoukoliv fotbalovou činnost na čtyři měsíce a mimoto ještě obdržel trest na devět soutěžních mezinárodních utkání, tvrdí, že ztratil rovnováhu a na soupeře upadl.

Luis Suárez těsně po incidentu s Giorgiem Chiellinim
zdroj: imago sportfotodienst

"V žádném případě se to nestalo tak, jak popisujete, tedy nešlo o kousnutí nebo pokus o kousnutí," napsal Suárez v dopisu, který adresoval disciplinární komisi FIFA předtím, než ohledně incidentu rozhodla.

"Ztratil jsem rovnováhu a nekontroloval jsem své tělo. Upadl jsem shora na soupeře, takže jsem vrazil obličejem do jeho ramene. Zůstala mi po tom malá modřina na tváři a silná bolest zubů," popsal svůj pohled na události útočník Liverpoolu.

Sedmičlenná komise nicméně Suárezovu obhajobu neuznala a zakázala mu činnost na devět reprezentačních zápasů a na čtyři měsíce včetně klubového fotbalu. Ve svém rozhodnutí označila jeho kousnutí za "promyšlené, úmyslné a nevyprovokované".

Mexický sudí Marco Rodríguez uruguayského útočníka v utkání nepotrestal, protože kousanec neviděl žádný z rozhodčích. "Já jsem incident neviděl, protože míč byl v jiné části hřiště," uvedl v zápisu o utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články