Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kouč Íránu: O naší prohře rozhodly dvě osoby – Messi a rozhodčí

Belo Horizonte  Kouč íránských fotbalistů Carlos Queiroz se jen těžko smiřoval se smolnou porážkou 0:1 s Argentinou. O výsledku podle něj rozhodly dvě osoby  vítězným gólem v 91. minutě Lionel Messi a rozhodčí Milorad Mažič. Vyčítal mu především neodpískanou penaltu na začátku druhé půle.

Trenér Carlos Queiroz
zdroj: Isifa

"Nakonec rozhodly o výsledku dvě osoby. Číslo jedna byl rozhodčí, číslo dvě Messi. Rozhodčí všechny sporné situace posoudil v náš neprospěch a upřel nám jasnou penaltu," uvedl Queiroz. Portugalský kouč si byl jistý, že argentinský bek Pablo Zabaleta na startu druhé půle fauloval ve vápně. Po souboji s ním upadl íránský ofenzivní záložník Aškan Dadžagá.

"Doufám, že nebudu potrestaný, ale tohle měla být penalta a červená karta. Neexistuje žádná omluva, nic, co by vysvětlilo, proč srbský rozhodčí nenařídil penaltu," řekl Queiroz. "Jak ten chlap může dneska nebo po zbytek života spát? Se vší úctou bych chtěl mít možnost promluvit si s ním mezi čtyřma očima. Proč nám to udělal?" zlobil se kouč Íránu.

Argentinský trenér Alejandro Sabella tvrdil, že z jeho pohledu od lavičky o penaltu nešlo. Stejný názor měl Zabaleta. "Nebyla to žádná jasná penalta," uvedl aktér sporného souboje.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Argentina - Írán: Messi - 1:0 (90+1. min.)
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články