Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Premiéru brankové technologie provázely zmatky

Porto Alegre - Mistrovství světa má za sebou premiérové využití brankové technologie. V utkání skupiny E pomohla novinka Francii k druhému gólu v utkání s Hondurasem (3:0), při kterém se střela Karima Benzemy odrazila od tyče do brankáře Noela Valladarese a pak skončila o centimetry za čárou. Branková technologie se dostala ke slovu ve 48. minutě, neobešlo se to však bez zmatků.

Benzema totiž nejprve trefil tyč a v tu chvíli dostal rozhodčí Sandro Ricci signál, že míč v brance neskončil. Balon se ale vzápětí odrazil od gólmana Valladarese a tehdy už sudí dostal informaci, že o pár centimetrů přešel čáru. Právě kvůli nejasnostem proti brance protestoval trenér Hondurasu Luis Fernando Suárez.

"Nenaštvalo mě, že branku uznali. Vadilo mi, že nejdřív ukázali, že to gól nebyl a pak to změnili," citovala kouče agentura AP. "Takže nevím, co si o tom mám myslet. Nechápu totiž, jak může technologie nejdřív říct, že to gól nebyl, ale vzápětí, že byl. Kde je pak pravda?" dodal.

Francouzský trenér Didier Deschamps rozhořčení Hondurasu chápal. "Problém byl v tom, že na obrazovce nejprve ukázali záběr, který neodpovídal gólové situaci. Šlo o míč odražený od tyče, který ještě v brance nebyl, pak si ho tam ale brankář srazil," uvedl. "Takže chápu, proč byli naštvaní. Kdyby hned ukázali odpovídající záběr, nic by se nestalo," prohlásil.
 
Branková technologie má v Brazílii premiéru na velkém turnaji. Systém pojmenovaný GoalControl snímá sedmi kamerami každou branku a vyzkoušen už byl loni na Poháru FIFA. O jeho zavedení navíc uvažuje i německá Bundesliga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články