Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jiménezovy nůžky, Mucha jako Kozáčik. Momenty z kvalifikace

Praha - Páteční pokračování kvalifikací na fotbalové mistrovství světa přineslo hned několik atraktivních momentů. Asi největším z nich byly parádní nůžky Raúla Jimenéze, díky nimž drží Mexiko postupovou naději na světový šampionát. Slovenský brankář Ján Mucha dal zase vzpomenout na nedávnou chybu krajana Matúše Kozáčika. V utkání proti Řecku se dopustil hrubé minuely, díky níž Slováci prohráli 0:1.

Utkání Nizozemsko - Maďarsko
zdroj: ČTK/AP

Mexiko - Panama 2:1

Mexiko udrželo naději na přímý postup výhrou nad Panamou, o níž v 85. minutě rozhodl parádní gól Raúla Jiméneze. V úterý Mexičané nastoupí proti Kostarice na jejím hřišti. Šanci na baráž má ještě Panama.

Řecko - Slovensko 1:0

Zaváhání plzeňského gólmana Matúše Kozáčika v utkání proti CSKA Moskva napodobil v duelu proti Řecku reprezentační kolega Ján Mucha, který netrefil malou domů od spoluhráče Martina Škrtela. Mucha podcenil pomalou přihrávku a nechal si míč pod nohou proklouznout do sítě. Slováci kvůli tomu inkasovali gól těsně před odchodem do šatny. "Klukům jsem se v kabině za ten hloupý gól omluvil. Stalo se mi to poprvé, ale bohužel takový je někdy fotbalový život," řekl zklamaný Mucha.

Švédsko - Rakousko 2:1

Švédové porazili Rakousko góly Olssona a Ibrahimoviče, za hosty skóroval Harnik. V 90. minutě šel předčasně do sprch Arnautovič, když neprávem schytal červenou kartu za "faul" na Elmandera. Toho se jen dotkl hlavou, švédský útočník se však ochotně skácel k zemi.

Nizozemsko - Maďarsko 8:1

Nizozemský útočník Robin van Persie se díky hattricku nad Maďarskem stal historicky nejlepším střelcem Oranjes. Kanonýr Manchesteru United dal v reprezentaci 41 branek a o jeden zásah překonal dosavadního rekordmana Patricka Kluiverta.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články