Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rosický: Chybí nám důraz a hlad po gólech. Není to náhoda

Praha - Kapitánovi fotbalové reprezentace Tomáši Rosickému nejvíce chyběl větší důraz a hlad po gólech. Záložník Arsenalu žehral na nízkou produktivitu národního mužstva navzdory velkému množství vypracovaných šancí. "To nás stálo zápas. Ale bylo to i v těch utkáních předtím, takže to není náhoda," řekl Rosický. Češi, kteří v sedmi kvalifikačních duelech skórovali jen sedmkrát., nakonec podlehli slabší Arménii 1:2.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Nebyla klíčová úvodní dvacetiminutovka, ani když oni dali gól. Tak se někdy fotbal vyvíjí. My měli i za stavu 0:1 dost příležitostí na to, abychom zápas vyhráli," konstatoval autor vyrovnávací branky ze 70. minuty. Rosického mrzelo, že svěřenci Michala Bílka v druhém poločase špatně rozehraný duel neotočili. "Ze začátku druhého poločasu jsme sice měli problémy dostat se do tempa, ale už od nějaké 60. minuty se hrálo na jednu bránu a to musíte zužitkovat," konstatoval.

Tomáš Rosický: "Nemůžete čekat, že na internacionální scéně budete mít tolik šancí a nedáte gól. Když si vezmete nějakou procentuální úspěšnost i s minulými zápasy, tak je pro nás strašně špatná."

"Když soupeře dotlačíte až k vápnu, je to tam lepší cpát, zvlášť když máte dva silové útočníky (Michaela Rabušice a Libora Kozáka). Z tolika centrů a dobrých příležitostí se musí vytěžit víc. Nechci z toho vinit jen útočníky, to by bylo strašně nefér. Ze všech rohů a centrů za tím ale musí jít celé mužstvo mnohem víc," uvedl Rosický.

Se spoluhráči je teď ve velmi složité situaci. Pro zachování naděje na postup na mistrovství světa musí tým v úterý vyhrát v Itálii a bezpodmínečně zvládnout i zbývající říjnové duely skupiny B na Maltě a v Bulharsku. "Bude to samozřejmě strašně těžké, ale pokud nějaká malá šance existuje, tak stojí za to o ni bojovat," řekl bývalý hráč Sparty a Dortmundu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články