Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ve čtvrtfinále poháru je po porážce Táborska i Liberec

Sezimovo Ústí (Táborsko) - Fotbalisté Liberce se stali posledním čtvrtfinalistou domácího poháru MOL Cupu. V odloženém utkání osmifinále dnes zvítězili na půdě druholigového Táborska 3:1 díky brankám dvou zimních posil Miloše Bosančiče z penalty a Jana Mikuly a vlastní trefě Martina Tomla.

Utkání Táborsko - Liberec
zdroj: ČTK

Na konci listopadu se zápas neodehrál kvůli nezpůsobilému terénu, dnes byl ale trávník v pořádku. Liberec od úvodu plnil roli favorita a v 17. minutě otevřel skóre. Po faulu na Graiciara nařídil rozhodčí Machálek penaltu, s kterou si bez problémů poradil Srb Bosančič a připsal si první soutěžní gól v dresu Slovanu po zimním návratu na sever Čech.

Jedenáct minut před poločasem Liberec zvýšil, když se po Graiciarově akci prosadila další zimní posila Mikula. Táborsko ještě do pauzy po hlavičce Tomáše Mrázka snížilo, ale v 78. minutě si srazil Toml míč do vlastní sítě a bylo rozhodnuto.

Liberec doplnil už jisté čtvrtfinalisty Karvinou, Slavii Praha, Bohemians 1905, Brno, Zlín, Opavu a Mladou Boleslav. Dvojice se budou losovat v pondělí v Praze. Přímý přenos odvysílá půl hodiny po poledni ČT sport.

Liberec si částečně spravil chuť po trápení v lize, kde mu po osmi kolech bez vítězství patří až třináctá příčka se stejným bodovým ziskem, jaký má předposlední Hradec Králové. Pro Slovan je MOL Cup jedinou šancí, jak se kvalifikovat do evropských pohárů.

"Jsme rádi, že jsme zápas docela s přehledem zvládli, protože Táborsko patří dlouhodobě mezi nejkvalitnější celky druhé ligy. Když pominu takový výpadek ze začátku druhého poločasu, jsem docela spokojen i s odvedeným výkonem," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Jeho celek se dočkal prvních jarních gólů. "Může nám to pomoci. Pořád jsme ve fázi sehrávání a dávání týmu dohromady. První dvě kola se nám v ofenzivě vůbec nepovedla a každý gól je pro nás v tuto chvíli velmi důležitý," dodal kouč.

MAS Táborsko - Slovan Liberec 1:3 (1:2)

Branky: 45. Mrázek - 17. Bosančič z pen., 34. Mikula, 77. vlastní Toml. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Hájek. ŽK: Javorek, Klusák - Mikula.

Sestava Liberce: Hladký - Mikula, Kúdela, Kouřil, Bartošák - Bosančič (67. Potočný), Obročník - Ekpai, Ševčík (83. Breite), Vůch (57. Šulc) - Graiciar. Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články