Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pohár mezi Hradcem a Boleslaví byl kvůli sněhu podruhé odložen

Hradec Králové - Utkání čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu mezi fotbalisty Hradce Králové a Mladé Boleslavi bylo už podruhé kvůli sněžení odloženo. Původně se měl zápas hrát před týdnem, i tehdy ale na východě Čech panovalo špatné počasí a duel byl kvůli nezpůsobilému terénu zrušen. O náhradním termínu oba kluby jednají.

Starý fotbalový stadion v Hradci Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

V Hradci od dopoledních hodin vydatně sněžilo. Ráno ještě vypadal trávník v dobrém stavu, ale postupem času hřiště na stadionu v Malšovicích zapadalo. Ani předpověď počasí na další hodiny nebyla příznivá, takže sudí Pavel Julínek po obhlídce terénu rozhodl o odložení zápasu. "Že je utkání v ohrožení, to již bylo vidět před obědem, kdy husté sněžení neustávalo," uvedl ředitel klubu Richard Jukl.

"Ráno bylo hřiště připravené a my jsme byli přesvědčeni, že se zápas odehraje. Ještě dopoledne pracovníci správy sníh z hřiště odklízeli, ale ten se z nebe sypal víc, než jsme byli schopni odklidit. Navíc jak byl terén pod mokrým sněhem nasáklý vodou, stroje se do trávníku bořily a nebyly schopné odklízení," dodal.

Náhradní termín zatím nebyl určen. "Jednání nebudou jednoduchá. Je sice několik variant, ale ne každá vyhovuje všem stranám," uvedl Jukl.

Hradec má v úvodu jara na nepřízeň počasí velkou smůlu. Vedle dvakrát odloženého utkání s Mladou Boleslaví nehrál kvůli nezpůsobilému terénu ani o víkendu první jarní kolo druhé ligy a východočeské derby v Pardubicích. V nejvyšší soutěži bylo před týdnem pro husté sněžení odloženo utkání mezi Duklou a Spartou a náhradní termín stále není znám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články