Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slovácko jde ve čtvrtfinále na Mladou Boleslav, Liberec čeká Třinec

Praha - Dalšími dvěma úvodními čtvrtfinálovými zápasy pokračuje fotbalový Pohár FAČR. V souboji šestého se čtvrtým celkem první ligy se utkají Slovácko s Mladou Boleslaví a v druhém duelu se poslední tým nejvyšší soutěže Liberec pokusí naladit na víkendový existenční duel s Brnem na půdě druholigového Třince. Už v polovině března Sparta v úvodním čtvrtfinále porazila Jablonec 2:1. Utkání Slovácko - Mladá Boleslav odvysílá živě od 15:55 program ČT sport.

Slovácko bude hrát svůj domácí zápas na hřišti v Kunovicích, protože trávník jeho stadionu v Uherském Hradišti prochází rekonstrukcí před červnovým evropským šampionátem jednadvacítek. Moravský celek má Mladé Boleslavi co vracet, prohrál s ní osm soutěžních utkání po sobě včetně předloňského osmifinále poháru a čtvrtfinále o sezonu dříve.

"Boleslav není náš oblíbený soupeř, výsledkově se nám s nimi nedaří jak v lize, tak ani v poháru. Kvalitou se jedná o nadstandardního soupeře, který právem patří ke špičce české ligy a uspět chce i v poháru," uvedl trenér Slovácka Svatopluk Habanec. "Pohár rozhodně nebereme na lehkou váhu," dodal.

Mladá Boleslav před reprezentační pauzou nabrala formu a vyhrála tři ligové duely po sobě. "Mezi ligovými a pohárovými zápasy rozdíly neděláme. Postoupit co nejdál v poháru a umístit se co nejvýš v lize jsou pro nás stejně důležité cíle," podotkl kouč čtvrtého týmu ligy Karel Jarolím.

Trenér Liberce David Vavruška
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Liberec neskrývá, že důležitější je pro něj nedělní ligový duel s Brnem, na půdě třináctého týmu druholigové tabulky Třince by si ale rád zvedl sebevědomí. "Pohárové utkání teď beru hlavně jako přípravné utkání před ligou s Brnem, protože zejména to pro nás bude klíčové. Z toho teď musíme vycházet," upozornil trenér Liberce David Vavruška.

"Nechci to říkat zle, ale neberu to teď úplně jako soutěžní utkání. Což ovšem vůbec neznamená, že ho nechceme vyhrát. Naopak, chceme se díky tomu ještě lépe připravit na další zápasy," dodal Vavruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články