Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rok bez fotbalu. Dosoudila čeká po Kweukeho zákroku dlouhá pauza

Mladá Boleslav - Obránce Radek Dosoudil, který po faulu sparťanského útočníka Léonarda Kweukeho ve středečním utkání semifinále Poháru České pošty utrpěl frakturu holenní kosti, se do hry vrátí až v příštím kalendářním roce. Třicetiletý fotbalista Mladé Boleslavi se už v pražské motolské nemocnici podrobil operaci. K Dosoudilově štěstí předchozí vyšetření odhalilo, že alespoň lýtkovou kost zlomenou nemá.

"Radek dostal do holenní kosti zpevňující štěp, díky kterému by léčba a rekonvalescence mohla být urychlena třeba až o šest týdnů. Takže místo osmi měsíců by třeba mohl být zpátky za necelých sedm," řekl tiskový mluvčí mladoboleslavského týmu Jiří Koros. "I tak ale počítáme s tím, že se do hry zapojí nejdříve na začátku příštího kalendářního roku. Když to tedy dobře půjde. Všechno záleží na tom, jak se zlomenina bude hojit. Při vší smůle je ale dobré alespoň to, že Radkova lýtková kost vydržela," dodal Koros.

Radek Dosoudil: "Je fakt, že za sebou mám nejhorší moment a pocity v kariéře. Když jsem viděl, jak je noha po Kweukeho faulu volná, tak člověk myslí na všechno možné. Navíc to byla neskutečná bolest, nepřál bych to nikomu. Musím věřit, dát se dohromady a udělat všechno, abych si zase co nejdřív zahrál na profesionální úrovni. To bude moje motivace. Ale stala se mi vážná věc a je jasné, že musím být trpělivý. Na druhou stranu nejsem první ani poslední člověk, komu se něco podobného stalo."

Dosoudil k vážné zdravotní újmě přišel ve středu krátce po zahájení druhého poločasu, Kweuke za tvrdý faul a surovou hru dostal červenou kartu. Za Kweukeho zkrat se už hned po středečním utkání omluvil i trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Boleslavští jsou vážným zraněním Dosoudila zdrceni. Ale proti Kweukemu prý nezvažují žádné další kroky včetně podání trestního oznámení za ublížení na zdraví, o čemž se po zápase spekulovalo. "Klub o takové možnosti v tuto chvíli nepřemýšlí," řekl Koros. Také Kweuke svého činu lituje, na oficiálním webu Sparty se Dosoudilovi omluvil a v nejbližších dnech se za zraněným obráncem do nemocnice sám vypraví.

Zraněný boleslavský zadák si zatím ale nedokáže moc představit, jak na návštěvu bude reagovat. "Asi si kolem krku moc nepadneme... Uvidím, jestli sem přijde, ale hrotit to také nechci. Je to všechno čerstvé, celou noc jsem nespal a musím si všechno sám pro sebe zpracovat. Pro mě ale není co řešit, od Kweukeho to byla likvidační věc," řekl Dosoudil.

Radek Dosoudil o Kweukem:

"Vůbec nic jsme si při zápase neudělali, nic nevybočilo z mezí. Kweuke asi byl celkově frustrovaný. V zápase se moc neprosadil, navíc ztratil místo v základní sestavě. Možná proto přišel ten zkrat. Ale je neomluvitelné, co udělal. Navíc je to stokilový kolos, a když do někoho podobně zajede, nemůže to logicky končit dobře."

Přestože Boleslav ve středu na hřišti Sparty zvítězila 2:1 a postoupila do finále pohárové soutěže, utkání pro ni mělo hořkou příchuť. Nejen kvůli zranění Dosoudila. Hned na začátku zápasu si totiž poranil koleno také útočník Lukáš Magera. Vyšetření magnetickou rezonancí u něj potvrdilo přetržení předního zkříženého vazu, což znamená asi půlroční pauzu. Magera se v nejbližších dnech také podrobí operaci.

Postavil se tak do dlouhého zástupu boleslavských hráčů, kteří stejné zranění v této sezoně už utrpěli. Před Magerou se to samé přihodilo útočníkům Janu Chramostovi se Stanislavem Klobásou a také obráncům Michalu Smejkalovi, Adrianu Rolkovi a Tomáši Janíčkovi. "V tomto ohledu asi bohužel držíme smutný světový rekord, je to neuvěřitelná smůla," reagoval Koros.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články