Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

S Chorvaty musíme hrát lépe než naposledy, teď jsme v útoku silnější, tvrdí Darida

Je jedním ze čtyř reprezentantů, kteří si na minulém evropském šampionátu zahráli proti Chorvatsku. Na remízu 2:2 si kapitán Vladimír Darida pamatuje a věří, že český tým podá v Glasgow lepší výkon než před pěti lety ve Francii. Záložník Herthy Berlín je přesvědčený, že mužstvo je teď silnější v útoku a vicemistrů světa se nesmí bát. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

"Rozhodně bychom chtěli předvést lepší hru než tehdy ve Francii. Výsledek to nebyl špatný, ale rozhodně by to chtělo hrát lépe," řekl Darida na on-line tiskové konferenci.

Tým pod trenérem Pavlem Vrbou ve Francii dohnal dvoubrankovou ztrátu na Chorvaty až v závěrečné čtvrthodině, bod jim ale k postupu nestačil. Vedle Daridy si ze současného výběru ve vzájemném duelu v roce 2016 zahrál ještě obránce Pavel Kadeřábek a na lavičce byli jako náhradníci brankáři Vaclík a Koubek.

"Ten tým je oproti roku 2016 trochu jiný. V tom posledním zápase jsme toho kromě posledních deseti minut, kdy jsme Chorvaty dokázali zatlačit, dopředu moc neukázali. Teď máme rozhodně větší kvalitu směrem dopředu," uvedl Darida.

Po pondělní výhře 2:0 nad Skotskem v úvodním zápase Eura podle českého kapitána nemají hráči hlavy v oblacích. "Určitý optimismus v kabině zavládl. Ale víme, že to byl papírově nejlehčí soupeř, který nás tu potkal. Nyní nás čekají dva velmi kvalitní soupeři Chorvatsko a Anglie, takže určitě se nikdo z hráčů nepřipravuje nějak jinak než dosud," řekl Darida.

Chorvati jsou vicemistry světa a budou mírným favoritem, byť na Euru v prvním zápase podlehli Anglii 0:1. "Musíme být kompaktní v defenzivě. Ale jen na ni se soustředit nemůžeme. Musíme být aktivní, hrát s míčem. Bude důležité, abychom si dokázali vytvořit šance a nebáli se hrát," uvedl Darida.

"Samozřejmě bychom chtěli dát branku jako první. Je to vždycky výhoda," konstatuje záložník starou pravdu. Ale je přesvědčený, že i opačný vývoj utkání by český celek dokázal ustát. "Máme velmi silný tým, i co se týče morálky. Dokázali jsme už zápasy otočit. Takže bychom určitě nic nevzdali, i kdybychom inkasovali první," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články