Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chybí nám plynulost, ale předvedeme víc, věří kouč Anglie Southgate

Na vítězství ve skupině to stačilo, ale že by favorizovaná Anglie zatím na mistrovství Evropy nějak zářila? To zase ne. Uvědomuje si to i kouč Gareth Southgate, který po výhře 1:0 nad Českem a postupu do osmifinále z prvního místa uznal, že to zatím ze strany "albionu" není ono, ale věří, že v play-off to bude o něčem jiném.

Kouč Anglie Gareth Southgate
zdroj: REUTERS autor: Laurence Griffiths

Anglie na Euru na národním stadionu ve Wembley porazila vicemistry světa Chorvaty 1:0 a poté remizovala se Skoty bez branek. Těsné vítězství nad českými fotbalisty zařídil ve 12. minutě Raheem Sterling.

"Předvedeme toho víc. Nehrajeme plynule, ale jsou chvíle, kdy je to dobré. Pořád se zlepšujeme. Je těžké proti nám hrát. Chtěli jsme vyhrát skupinu a zůstat ve Wembley. Počkáme, s kým budeme hrát," řekl Southgate.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Anglie

V úvodu vyřazovací fáze Anglie vyzve Francii, Portugalsko, Německo, nebo Maďarsko. "Známe úřadující mistry světa, evropské šampiony i Němce, s nimiž se opět musí počítat. Navíc povolali zkušeného Hummelse s Müllerem. Ať už budeme hrát proti komukoli, bude to mimořádně těžký soupeř. To už ale víme od rozlosování před 18 měsíci," uvedl anglický kouč.

Je rád, že po více než měsíci nastoupil stoper Harry Maguire. "Nechali jsme hrát téměř všechny hráče. Harry odehrál proti Česku celý zápas, což bylo důležité. Poločas pro Henda (Jordana Hendersona) byl skutečným krokem vpřed. Utkání přineslo hodně pozitiv," prohlásil Southgate.

Jeho svěřenci neprohráli devětkrát po sobě. V posledních pěti zápasech navíc neinkasovali, ale čtyřikrát zvítězili pouze 1:0. "Ještě jsme neskórovali ze standardní situace. Lidé se nám dříve smáli, že z ničeho jiného góly nedáváme, ale ve velkých zápasech jsou standardky klíčové a musíme se z nich prosazovat," konstatoval někdejší hráč Crystal Palace, Aston Villy a Middlesbrough.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články