Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Srdnatý vzdor se Maďarům vyplatil, Francouzi si na postupové razítko musí počkat

Stejně jako v prvním utkání na Euru trápili favorita, ale na rozdíl od měření sil s Portugalci byli odměněni bodem. Fotbalisté Maďarska remizovali s Francouzi 1:1, oddálili úřadujícím mistrům světa postup do osmifinále a sami se udrželi ve hře o play-off. Attila Fiola je v závěru první půle poslal do vedení, v 67. minutě stanovil konečný výsledek Antoine Griezmann. 

Utkání Maďarsko – Francie
zdroj: REUTERS

Maďaři mohli díky uvolněným opatřením proti koronaviru v zemi jako jediní hostitelé evropského šampionátu opět využít téměř celou kapacitu Puskás Arény. V bouřlivé atmosféře s bezmála 56 tisíci fanoušků v úvodu drželi s Mbappém a spol. krok.

"Les Bleus" začali dominovat po čtvrthodině. Benzemovu střelu zastavil Gulácsi, jehož branku poté v dobré pozici minul i hlavičkující Mbappé. Po půlhodině z další slibné pozice přestřelil i Benzema a po individuální akci nezamířil přesně ani Mbappé.

Domácí však po dlouhé pasáži na vlastní polovině z ojedinělé akce těsně před pauzou vstřelili gól. Fiola si narazil se Sallaiem, utekl Pavardovi a přízemní střelou k tyči spustil na stadionu obrovskou vlnu euforie. Mistři světa inkasovali poprvé po 527 minutách.

Francouzi se hned na začátku druhého poločasu snažili soupeře zatlačit. Pogbův střílený centr vyrazil Gulácsi, ale jinak Maďaři bez větších problémů odolávali. V 59. minutě měli i štěstí, protože střídající Dembélé trefil tyč.

O sedm minut později ale už bylo vyrovnáno. Po zaváhání maďarské obrany důrazný Mbappé poslal míč do šestnáctky, Orbán ho nechtěně posunul ke Griezmannovi a ten v ideální pozici nezaváhal. Útočník Barcelony si připsal 38. reprezentační zásah a celkově sedmý na ME.

Houževnatí Maďaři však nepustili "Les Bleus" do velkého závěrečného tlaku, i když je v 82. minutě opět podržel Gulácsi reflexivním zákrokem proti Mbappého tvrdé střele. Francouzi ve vzájemných duelech i proto přerušili pětizápasovou vítěznou šňůru.

Reprezentace ze země galského kohouta uzavře základní část Eura proti Portugalcům, Maďaři rovněž ve středu budou hrát s Německem.

Maďarsko - Francie 1:1 (1:0)

Branky: 45.+2 Fiola - 66. Griezmann. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett - Kavanagh (video, všichni Angl.). ŽK: Botka - Pavard. Diváci: 55 998.

Maďarsko: Gulácsi - Botka, Orbán, Attila Szalai - Nagy - Négo, Kleinheisler (84. Lovrencsics), Schäfer (75. Cseri), Fiola - Ádám Szalai (26. Nikolič), Sallai. Trenér: Rossi.

Francie: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Pogba (76. Tolisso), Kanté, Rabiot (57. Dembélé, 87. Lemar) - Griezmann - Benzema (76. Giroud), Mbappé. Trenér: Deschamps.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články