Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

První zaváhání favorita je na světě, švédská tvrz odolala španělským atakům

Po Itálii, Belgii a Anglii vstoupil do evropského šampionátu další z hlavních medailových aspirantů - Španělsko. A na rozdíl od konkurentů nezvítězilo. V domácím prostředí v Seville totiž nedokázalo skórovat a remizovalo se Švédskem 0:0.

Utkání Španělsko – Švédsko
zdroj: REUTERS

"La roja" držela od začátku podle očekávání častěji míč a vytvářela si šance. Olmovu hlavičku vyrazil Olsen, jehož branku po minele Danielsona ve stoprocentní šanci netrefil Morata, a dvakrát zamířil vedle i Koke.

Ve 41. minutě mohli naopak udeřit Seveřané ze své první příležitosti. Po Isakově střele však gólmana Simóna, který dostal přednost před De Geou, na čáře zastoupil Marcos Llorente a odrazil míč na tyč. Na druhé straně Olsen znovu vychytal Olma.

Krátce po pauze Morata opět minul prostor mezi tyčemi a podruhé uslyšel pískot z tribun. "Nerozumím tomu. Je to skvělý hráč. Fanoušci by nás mohli trochu více povzbuzovat. Měli by stát při nás a věřit nám. Ukážeme jim, že umíme vyhrávat," prohlásil záložník Olmo.

Na druhé straně podruhé zahrozil Isak, ale přihrávku útočníka španělského San Sebastianu nevyužil Berg a z bezprostřední blízkosti vystřelil vedle. "Chtěli jsme být víc u míče a vepředu toho vytvořit víc. Ale musíme akceptovat, jak zápas probíhal. Z bodu máme radost," konstatoval Isak.

Španělé měli i v závěru převahu, ale pevnou obranu soupeře dlouho nedokázali prolomit ani překvapit. Až v nastavení střídající Moreno hlavou zblízka trefil jen nohu bezchybného Olsena, jenž poté chytil i pokus dalšího španělského náhradníka Sarabii.

Trojnásobní evropští šampioni odehrají celou skupinu v Seville, kde v příštím zápase v sobotu přivítají Polsko, které v Petrohradu podlehlo Slovensku 1:2. Švédové už v pátek ve druhém největším ruském městě vyzvou prozatím vedoucí Slováky.

Španělsko - Švédsko 0:0

Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Massa (video, It.). ŽK: Lustig (Švéd.). Diváci: 12 500 (omezený počet).

Španělsko: Simón - M. Llorente, Laporte, P. Torres, Alba - Koke (87. Ruiz), Rodri (66. Thiago), Pedri - F. Torres (74. Oyarzabal), Morata (66. Sarabia), Olmo (74. Moreno). Trenér: Enrique.

Švédsko: Olsen - Lustig (75. Krafth), Lindelöf, Danielson, Augustinsson - S. Larsson, Olsson (84. Cajuste), Ekdal, Forsberg (84. Bengtsson) - M. Berg (69. Quaison), Isak (69. Claesson). Trenér: Andersson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články