Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

U Belgie končí trenér Wilmots. Potřebujeme nový impuls, uvedl belgický svaz

Brusel - Pro belgickou reprezentaci skončilo letošní Euro zklamáním. Rudí ďáblové skončili v papírově slabší části pavouku už ve čtvrtfinále proti Walesu a hráči otevřeně vystupovali proti trenérovi Marcu Wilmotsovi. Ten nyní u reprezentace skončil, belgická fotbalová asociace jeho odchod zdůvodnila potřebou dodat národnímu týmu nový impuls.

Marc Wilmots
zdroj: Reuters

Wilmots během čtyř let Belgičany dostal na čas do čela žebříčku FIFA, ale kýženou premiérovou mezinárodní trofej nezískal. Na předloňském světovém šampionátu v Brazílii mladý výběr ve čtvrtfinále nestačil na Argentinu.

Ve stejné fázi skončil ambiciózní tým okolo hvězd Edena Hazarda, Kevina De Bruyneho či Thibauta Courtoise i na letním Euru ve Francii. Na šampionát už ale zkušenější tým jel jako jeden z favoritů, a i proto už byla nečekaná porážka 1:3 s nováčkem Walesem vnímána jako velký neúspěch. Wilmots přitom na turnaji často kritizoval své hráče, kteří zase trenérovi vyčítali nepřesvědčivé taktické tahy.

Očekávaný odchod belgického kouče se nyní stal skutečností. Tamní fotbalová asociace má nového reprezentačního trenéra jmenovat do 1. září, kdy je na programu příprava se Španělskem. Krátce poté začne kvalifikace na mistrovství světa v roce 2018.

"Belgická fotbalová asociace provedla hodnocení Eura 2016 a došla k závěru, že vytyčené cíle nebyly dosaženy," uvedl svaz. "Existuje zde shoda, že tým potřebuje nový impuls k tomu, aby na velkém šampionátu dosáhl co nejlepšího výsledku," dodala asociace.

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články