Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenér Německa Löw: Jestli skončím? Musím si to rozmyslet

Marseille – Na tiskovku přišel zklamaný, ale v bojovné náladě. Trenér Joachim Löw těžce zpracovával porážku od Francie v semifinále mistrovství Evropy. Německo tak jede domů s faktem, že ke dvěma roky starému titulu mistrů světa další zářez nepřidá. "Neměli jsme štěstí, které jsme potřebovali. Byli jsme lepší než Francie," uvedl. Nevyloučil, že se bude zamýšlet nad svým dalším působením u německé reprezentace.

Joachim Löw
zdroj: Reuters

"Musím ale Francii složit kompliment. Jinak jsme ale lepším týmem byli my. Hodně jsme toužili po úspěchu, měli jsme skvělou řeč těl, důraz jsme dali i do síly hrát dopředu," zhodnotil bývalý záložník. "Investovali jsme do toho hodně, zejména spoustu kuráže," dodal.

Štěstí se ale k Německu otočilo zády, uvedl. "Začalo to hlavně tím, že jsme těsně před půlí inkasovali z penalty. Měli jsme spoustu šancí, jenže jsme neskórovali. V letech 2010 a 2012, kdy jsme vypadli, byli protivníci lepší než my. V tomto semifinále tomu tak nebylo," připomněl někdejší asistent Jürgena Klinsmanna prohru se Španělskem (0:1) na světovém šampionátu i semifinále s Itálií (1:2) na ME.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Francie

Löw tentokrát viděl stěžejní příčinu v absencích hráčů. "To byl velký problém. Khedira a Gómez byli zranění, Hummels vykartován, a to pak není lehké poskládat," řekl trenér.

Přidal ještě trable se zraněným Boatengem. "Ten musel odejít ze hry, pak jsme byli samozřejmě slabší, i když ostatní hráli také velmi dobře," dodal k vynucenému střídání za Mustafiho z 61. minuty. "Ale i ve druhém poločase jsme měli spoustu šancí," zdůraznil.

K rozhodnutím rozhodčích v semifinále i na celém turnaji se vyjadřovat nechtěl. "Tomu jistě rozumíte. A ještě teď, po utkání? Bez komentáře."

Finále nakousl jen okrajově. Bylo však jasně cítit, že Löw favorizuje Francii. "Portugalsko toho ve svých odehraných utkáních zase tolik nepředvedlo. Francouzi mají velmi dobrý tým, hlavně Pogbu a Griezmanna," řekl k nedělnímu rozhodujícímu duelu a hráči, který Německo sestřelil.

Smlouvu u německé reprezentace má do roku 2018, kdy se hraje v Rusku mistrovství světa. Platí to i po lekci od Francie? "Je chvíli po utkání. Uvidím třeba v pátek, nehodlám nic předjímat. Musím to zpracovat, popřemýšlet. Jsem hlavně velmi zklamaný," sdělil Löw.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články