Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Coleman: Jsem Velšan skrz naskrz, Anglii bych nikdy netrénoval

Londýn - Kouč fotbalistů Walesu Chris Coleman, který na mistrovství Evropy ve Francii dovedl nováčka až do semifinále, by podle svých slov nikdy netrénoval Anglii ani jiný národní tým. Angličané hledají nástupce Roye Hodgsona, jenž rezignoval po vyřazení v osmifinále šampionátu s Islandem. "O tom bych nikdy ani neuvažoval. Jsem Velšan skrz naskrz. Vždycky to bude jenom Wales," řekl Coleman.

Chris Coleman
zdroj: Reuters autor: Stephane Mahe

Bývalý obránce dostal velšskou reprezentaci na první velký turnaj od mistrovství světa v roce 1958. Na Euru "Draci" vyhráli svou skupinu a přes Severní Irsko a Belgii senzačně postoupili až do semifinále, kde se ve středu utkají s Portugalskem.

Coleman se ujal národního mužstva v lednu 2012 po zesnulém Garym Speedovi a před šampionátem prodloužil smlouvu do roku 2018. Pokud by měl změnit působiště, lákalo by ho zahraničí a především Liga mistrů.

"Myslím, že nejsem spojován s top anglickými kluby, které hrají Ligu mistrů. Takže mou největší šancí trénovat v této soutěži by bylo odejít do zahraničí. To je zajímavá varianta, ale o jiné reprezentaci bych ani nepřemýšlel," uvedl šestačtyřicetiletý kouč, který před Walesem vedl Fulham, Coventry, španělský San Sebastian a řeckou Larisu.

Je nám líto, video expirovalo.
Coleman: Před čtyřmi lety jsme byli jedni z nejslabších v Evropě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články