Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zklamání jako při sestupu. Bohužel nic nedopadlo, jak jsme chtěli, řekl Darida

Lens (Francie) – Po závěrečném hvizdu skončil v dřepu a smutně koukal na trávník. Vladimír Darida byl po porážce s Tureckem a konci na mistrovství Evropy obrovsky zklamaný. Konec na šampionátu dokonce přirovnal k sestupu s Freiburgem do druhé bundesligy.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK autor: Vacek Vlastimil

"Bohužel nic nedopadlo, jak jsme chtěli. Celý turnaj i poslední zápas," řekl Darida. "Chtěli jsme jít do vedení, nebo držet bezbrankový stav, Turci totiž museli vyhrát. Říkali jsme si, že pokud povedeme, tak otevřou hru. A my bychom je ztrestali druhým gólem. Jenže právě to udělali oni," dodal.

"Je to hodně velké zklamání. Možná bych to srovnal s tím, když jsme s Freiburgem sestoupili do druhé německé ligy," připomněl nepříjemnou zkušenost z léta 2015, po které přestoupil do Herthy Berlín.

Darida přiznal, že po zranění Tomáše Rosického chtěl vzít roli lídra na sebe. "Cítil jsem, že se s Turky dá hrát. Nebyli v obraně dokonalí, daly se najít mezery. Šance jsme měli, ale bohužel jsme je nevyužili," uvedl.

Český tým tak na šampionátu získal jediný bod za remízu s Chorvatskem, zatímco s obhájci titulu Španělskem prohrál 0:1. Za kvalitu soupeřů se však Darida schovávat nechtěl. "Škoda inkasovaného gólu se Španěly ke konci. S Chorvaty jsme uhráli bod, což byl náš cíl, abychom měli poslední zápas šanci postoupit," prohlásil.

"S jedním bodem ze dvou prvních zápasů jsme měli vlastně splněno to, co jsme chtěli," prohlásil. "S Turky to bylo takové předfinále. Nezvládli jsme to, končíme. Ale když nevyhrajete ani jeden zápas, nemůžete chtít postoupit," poznamenal.

Přesto by se měl český fotbal z vystoupení ve Francii poučit. "Když vidíte, za jaké týmy nastupují hráči z ostatních mužstev, je to pro nás těžké. Můžeme maximálně poděkovat fanouškům za podporu a slíbit, že v další kvalifikaci se budeme prát o postup na mistrovství světa," řekl Darida.

"Chce to, aby se dostalo pár dalších kluků do zahraničí, aby nás bylo venku co nejvíc," přidal pětadvacetiletý fotbalista. "Abychom byli navyklí na tempo, což se potom projeví v zápasech nároďáku. Věřím, že některým vyjde přestup už teď v létě a začne se to zlepšovat," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články