Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čech: Připraveni jsme byli, ale chyběla nám jiskra

Lens (Francie) – Češi byli v ideální pozici. Jak si před ME načrtli: ze zápasů s favorizovanými Španělskem a Chorvatskem získají alespoň bod a rozhodující bude duel s Tureckem. Jenže ten Češi nezvládli a po porážce 0:2 se s turnajem loučí. Podle brankáře Petra Čecha rozhodla velká produktivita Turecka. A také to, že mistrovství nepotkalo tým v nejlepší formě.

Petr Čech
zdroj: Reuters

"Je to obrovské zklamání, protože když jsme se dostali na turnaj a pak se dozvěděli soupeře, tak jsme věděli, že když uděláme v prvních dvou zápasech s favority bod, tak si to rozdáme o postup s Tureckem. Po remíze s Chorvatskem jsme to měli ve vlastních rukách, ale bohužel jsme to nezvládli," uvedl Čech.

Tým začal podle Čecha dobře. "Oni ale dali z prvního útoku gól a zápas se zlomil. Oni se uklidnili a začali lépe kombinovat. Měli jsme šance, dali jsme tyčku, ale nenašli jsme cestu, jak dotlačit míč do sítě, a jim se to povedlo z prvních dvou střel," popsal Čech.

"O poločase jsme věděli, že kontaktní gól by mohl být pro nás rozhodující a že bychom ten zápas mohli otočit, protože jsme měli pasáže hry, kdy jsme soupeře zatlačili do úzkých. Ale bohužel jediný tým, který skóroval, byli zase oni… Závěr už byl z naší strany spíš křeč, a kdybychom hráli další čtyři hodiny, tak bychom asi gól nedali," dodal.

Nemyslí si, že by český tým byl na turnaj špatně připraven. "Turnaj nás nechytil v nejlepší formě. Chyběla nám energie a jiskra, i když jsme se poctivě připravovali od prvního dne," zdůraznil Čech.

Ačkoli už před turnajem naznačoval svůj možný konec v reprezentaci, zatím se nerozhodl. "Až překonám zklamání, tak si sednu a budu přemýšlet co a jak. Budu se to snažit rozhodnout co nejdříve, aby trenér věděl, jestli se mnou na novou kvalifikaci má počítat. Výsledek na šampionátu v rozhodování nebude hrát roli, i když je vždy lepší skončit úspěchem než zklamáním," připustil rekordman v počtu startů za národní tým.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články