Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrba: Mistrovství pro nás bylo obrovským ponaučením

Lens – Češi zklamali. Po prohře s Tureckem 0:2, která znamená pro Čechy konečnou na mistrovství Evropy, nehledal trenér Pavel Vrba výmluvy. Základní kameny neúspěchu byly podle něj dva – vysoká kvalita soupeřů jako Chorvatsko a Španělsko a pak chyby a neproměněné šance v zápase s Tureckem. Z neúspěchu si chce kouč vzít pozitiva pro další kvalifikaci.

Pavel Vrba
zdroj: Reuters

"Naším cílem byl postup ze skupiny, bohužel se nám to nepodařilo. Viděli jsme, že se fotbal hraje trochu jinak než v Čechách. Pro spoustu hráčů to byla obrovská škola, doufám, že to využijí v dalších kvalifikačních cyklech," prohlásil Vrba po posledním zápase.

"Otázka je, jestli jsme tak silní jako Španělé a Chorvati. Narazili jsme na soupeře, kteří jsou na tom lépe než my. My momentálně nemáme Modriče nebo Iniestu. Pro nás bylo mistrovství obrovským ponaučením. Doufám, že v kvalifikaci na MS použijeme některé věci, které se nepodařily," prohlásil Vrba.

S Tureckem se reprezentace potkala dvakrát v kvalifikaci, oba celky se dobře znají. Vrba si byl vědom, že rozhodující může být první vstřelený gól. "U prvního gólu byla chyba, že jsme dvakrát nepřerušili hru, i když jsme mohli. Ovlivnilo to zápas, protože když někdo vede, tak může být obezřetnější, zatímco druhý musí víc útočit. Měli jsme několik šancí k vyrovnání, ale nepodařilo se nám je dohrát," litoval Vrba.

"Ve druhém poločase jsme udělali totéž co s Chorvatskem, hráli jsme na dva hrotové útočníky. Ztratili jsme ale střed pole, v něm byl lepší soupeř," pojmenoval další z důvodů neúspěchu Vrba.

Trenér udělal před zápasem čtyři změny a všechny hodnotil pozitivně. "Necid, Dočkal, Pudil, Pavelka – všichni odehráli velice dobré utkání," podotkl Vrba.

Vrba odmítl spekulace o svém odchodu. "K dnešnímu datu žádnou jinou smlouvu kromě reprezentace podepsanou nemám," zdůraznil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články