Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Dva reprezentační konce kariéry. S národním týmem se rozloučili Plašil a Lafata

Lens – Po porážce od Turecka a vypadnutí z evropského šampionátu oznámili hned dva hráči konec reprezentační kariéry. Dres národního celku již nebude oblékat Jaroslav Plašil a David Lafata. Možný konec v reprezentaci už před turnajem naznačili kapitán Tomáš Rosický, levý bek David Limberský i brankář Petr Čech. O tomtéž uvažuje stoper Tomáš Sivok. O svém dalším působení v dresu se lvíčkem na prsou se rozhodnou s časovým odstupem od Eura.

Jaroslav Plašil padá na zem po souboji s Burakem Yilmazem z Turecka
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier

"O pokračování v reprezentaci se nerozhodnu dnes, ale vezmu si čas. Než začne kvalifikace o mistrovství světa, tak to bude trenér vědět jako první," řekl Čech. "Výsledek na šampionátu v rozhodování nebude hrát roli, i když je vždy lepší skončit úspěchem než zklamáním," dodal zkušený strážce reprezentační svatyně.

Podobně je na tom i stoper Tomáš Sivok. "Počkám, co se bude dít. Jestli trenér zůstane a tak. Pak si s ním promluvím, jestli mě bude chtít. Já chuť mám, takže nekončím, ale každý trenér má svou představu o hráčích. Kvalifikace mistrovství světa začíná někdy v září, takže do té doby je času dost," konstatoval dvaatřicetiletý Sivok.

Čtyřiatřicetiletý Plašil odehrál za národní tým 103 zápasů, přičemž pouze Petr Čech, Karel Poborský a Tomáš Rosický stihli více. Debut prožil v březnu 2004 v Irsku, hned v dalším zápase proti Bulharsku zaznamenal první ze svých sedmi branek. Startoval na čtyřech ME i na mistrovství světa 2006.

David Lafata: "Myslím, že máme dostatek mladých hráčů, kteří by to teď měli vzít. Počítám s tím, že to byla moje poslední akce za reprezentaci."

O rok starší Lafata oblékl národní dres ve 42 duelech a trefil se devětkrát. Nejlepší střelec v historii české ligy zazářil už při debutu v září 2006 v Teplicích proti Walesu, kdy dvěma góly zařídil vítězství. Zahrál si na dvou mistrovstvích Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články