Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Gólman Babacan: Česko porazíme, udržíme se v turnaji a já k tomu přispěji

Lens – Turci jsou v ještě horší situaci na mistrovství Evropy než Češi. K postupu jim nemusí stačit ani jednobrankové vítězství. V minulosti však už dokázali, že se mohou prosadit i v takřka bezvýchodné situaci. Gólman Volkan Babacan si hodně věří a nechce se dívat zpět na nepovedené zápasy s těžkými soupeři.

Volkan Babacan
zdroj: Reuters

"Českou republiku porazíme, udržíme se v turnaji a já k tomu přispěji," prohlásil vpředvečer zápasu odhodlaně brankář Babacan.

Předobrazem tureckých takřka zázračných vzedmutí budiž obrat v posledním zápase v základní skupině v roce 2008 proti českému týmu, kdy Turci slavili vítězství, i když prohrávali už 0:2. Nebo uplynulá kvalifikace, kterou nezačali vůbec dobře a nakonec dokázali přetlačit i favorizované Nizozemsko.

Jenže na Euru se Turkům nedaří, jak by si přáli. Zatímco v kvalifikaci inkasovali devětkrát, ve dvou zápasech ve Francii už čtyřikrát.

"Bohužel jsme nezačali na turnaji dobře, ale ani v kvalifikaci jsme nezačali dobře a nakonec jsme dokázali postoupit. Věříme si a já doufám, že to zvládneme i tentokrát. Máme na tomto turnaji ještě dlouhou cestu. Hráli jsme proti nejlepším týmům Evropy, které hrají skvěle v útoku i v obraně," prohlásil gólman istanbulského celku Basaksehir.

Turci načali turnaj prohrou 0:1 s Chorvatskem, poté následovala porážka 0:3 od Španělska. "Hrálo výborně, ale my se nechceme soustředit na to, co se stalo, soustředíme se jen na následující zápas. Chceme vyhrát," zdůraznil Babacan.

Turci se musejí vypořádávat s nevolí vlastního publika. Během utkání se Španělskem příznivci bučeli na kapitána Ardu Turana, hráče Barcelony. "Zítra nás čeká rozhodující zápas. Připravujeme se na něj a na nic jiného. Myslím si, že kapitán předvede skvělý výkon," podotkl Babacan.

Babacan očekává otevřený zápas se šťastným koncem pro svůj tým. Českou republiku známe velice dobře, hráli jsme proti ní v kvalifikaci. "Oni také potřebují vyhrát, bude to opravdu pohledný zápas, který vyhrajeme," neopomněl zdůraznit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články