Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Poláci míří za postupem, Ukrajinci se nechtějí loučit bez bodu

Marseille – Jakýkoliv bodový zisk v utkání s Ukrajinou zajistí fotbalistům Polska premiérový postup ze základní skupiny na mistrovství Evropy. Polsko má stejně jako Německo na kontě zatím čtyři body, za 180 minut však dal jediný gól Arkadiusz Milik proti Severnímu Irsku. Ukrajinci jako jediný tým na šampionátu ztratili naději na postup už po druhých zápasech ve skupině. Přímý přenos utkání sledujte od 17:45 na ČT 2 a našem webu.

Robert Lewandowski
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Poláci se v ofenzivě zatím trápí, neprosadil se ani nejlepší střelec kvalifikace i minulé sezony německé ligy Robert Lewandowski. Trenér Adam Nawalka se však kanonýra Bayernu Mnichov zastal.

"Lewandowski je pro náš herní styl vždycky důležitý. Sice nedal gól, ale odvádí spoustu práce. Vždycky myslí na tým, váže na sebe obránce a vytváří prostor pro spoluhráče. Je v optimální formě," uvedl Nawalka.

"Proti Ukrajině to bude těžké. Možná nasadí náhradníky, kteří udělají všechno pro trenéra i veřejnost," uvažoval záložník Kamil Grosicki.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Polsko

Ukrajinci se nechtějí s turnajem rozloučit třetí porážkou. "Musíme bránit čest týmu, země i nás hráčů. Čeká nás derby se sousedem a samozřejmě chceme odjet domů s nějakými pozitivními emocemi," konstatoval záložník Taras Stěpaněnko.

"Chápeme, že jsou naši fanoušci smutní a naštvaní, v zápase s Polskem si musíme jejich respekt vybojovat zpět," dodal obránce Olexandr Kučer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články