Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trenér Portugalců nechtěl kritizovat Ronalda a individuální výkony. Poté sepsul Quaresmu

Paříž - Kritice Cristiana Ronalda, jenž v utkání s Rakouskem neproměnil penaltu a další šance, se vyhýbal trenér Portugalců Fernando Santos. Novopečeného rekordmana v počtu startů za portugalskou reprezentaci nepodrobil hodnocení kvůli tomu, že nechtěl řešit individuální výkony. Hned poté si ale Santos vzal na paškál výkon Ricarda Quaresmy, který prý neplnil taktické pokyny.

Kouč Fernando Santos
zdroj: Isifa

"Chápu otázku, ale nebudu mluvit o Cristianu Ronaldovi," odpověděl Santos na otázku anglického novináře. "Portugalští novináři vědí, že se na to nemají ptát, protože já mluvím jen o týmu a ne o individuálních hráčích," dodal portugalský kouč.

Vzápětí však vyřčené pravidlo porušil, když podrobil kritice jiného zkušeného hráče. "Quaresma neplnil naši taktiku. Byl moc u lajny. My přitom chtěli přenést hru více do středu hřiště," prohlásil Santos, který Quaresmu v 71. minutě vystřídal. "André Gomes na druhé straně to dělal správně. Otevíral prostor pro našeho levého beka. Quaresma byl pomalý," dodal.

Portugalsko vystřelilo proti Rakousku hned třiadvacetkrát. Sám Ronaldo má na svém kontě více střel - dvacet - než hned devět týmů na Euru. Přesto Santosovi svěřenci skórovali pouze jednou a mají na svém kontě dva body za dvě remízy.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment v utkání Portugalsko - Rakousko: Ronaldova neproměněná penalta

"Nesmíme se utápět ve vlastní mizérii a řešit, jestli je fér prohrát zápas s tolika šancemi. To je prostě fotbal. Musíme si z toho vzít to pozitivní, že si šance vytváříme, a soustředit se na poslední zápas ve skupině, který pro nás bude prvním finále," uvedl Santos. 

Ronaldo v závěru utkání neproměnil nařízený pokutový kop, což znamená, že i Rakušané mají stále naději na postup ze skupiny. "Kdyby tam ten míč spadl, tak bychom mohli jet rovnou domů," řekl švýcarský trenér rakouské reprezentace Marcel Koller o Ronaldově penaltě.

"Ronaldo tam měl i několik dalších šancí, ale celkově jsme si s hráčem jeho kvalit poradili docela dobře. Musím pochválit celý tým, jak zodpovědně bránil včetně našich ofenzivních hráčů," dodal Koller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články