Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Löw: S obranou jsem spokojen, ale v útoku jsme postrádali rychlost

Paříž - Trenér německých fotbalistů Joachim Löw zatím může být na mistrovství Evropy spokojený jen s defenzivou svého týmu. I ve druhém utkání na turnaji udrželi mistři světa nulu v kolonce inkasovaných branek, ale v útoku jim to skřípe. I proto jen remizovali 0:0 s Polskem.

Joachim Löw
zdroj: Panoramic autor: Federico Pestellini

"Jsem spokojený s naším výkonem v obraně. Nepustili jsme Polsko k jejich hře, nemohli nás trestat z brejků. Kromě šance Milika nemusel (brankář) Neuer zasahovat," řekl Löw. Chválil zejména stopera Matse Hummelse, který se vrátil do sestavy po zranění. "Byl skvělý. Ale to vlastně oba stopeři i celá obrana," dodal.

Směrem dopředu už to bylo horší, v prvním poločase Němci dokonce ani nevystřelili na branku. "Naše hra na útočné třetině postrádala rychlost. Polsko se stačilo dostávat pod míč a nutilo nás hrát jen na centry do vápna, což jim vyhovuje, protože v soubojích jsou silní. Nedostali jsme se ke své hře. Na tom musíme zapracovat," řekl Löw.

Je nám líto, video expirovalo.
Lewandowski: Němce jsme do ničeho nepustili, remíza je zasloužená

Podle něj defenzivním taktikám nahrává nový systém turnaje, kdy téměř všechny týmy mají do posledních chvil o co bojovat. Proto se soustředí hlavně na defenzivu. "Týmy brání v deseti a čekají na šanci. Rozhoduje se většinou až v úplném závěru. Hlavní je neprohrát. V play-off se to změní. Tam bude cílem vyhrát," míní Löw.

S trenérem souhlasil stoper Jerome Boateng. "Můžeme být rádi, že to skončilo 0:0. V útoku jsme nevyhráli žádný souboj jeden na jednoho. V obraně jsme ale zahráli jako tým velmi dobře. Lépe než předtím proti Ukrajině. Ale v útoku byly velké nedostatky," připustil stoper Bayernu Mnichov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články