Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

I Češi mají svého Modriče. Pozor na Rosického, varují Chorvaté

St. Étienne – Chorvaté nevypadají, že by zápas s Čechy byť jen trochu podcenili. Naopak. Trenér Ante Čačič i kapitán Darijo Srna se shodují, že je čeká velmi kvalitní soupeř, který navzdory porážce v prvním duelu se Španělskem, ukázal kvalitní defenzivní hru a týmového ducha.

Ante Čačič
zdroj: Reuters

Je jasné, že Chorvaté budou chtít navázat na svůj úvodní výkon proti Turecku. Utkání vyhráli 1:0, výsledek mohl být přitom ještě výraznější.

"Všichni hráči, kteří hráli proti Turecku, jsou ve skvělém stavu a jsou zdraví," napověděl Čačič, zda bude nějak hýbat se sestavou. V základní jedenáctce může počítat i s vůdčí osobností, kterou je kapitán Srna. Ten se vzpamatovává z úmrtí otce, z Eura se stihl přesunout domů do Chorvatska a zúčastnil se posledního rozloučení.

"Každý zápas je jiný. Češi proti nám budou hrát jinak než proti Španělsku. Jsou ambiciózní tým, bude to úplně jiný zápas. Co se týče nás, doufám, že začneme podobně jako proti Turecku," podtrhl Čačič.

Taktika na chorvatské straně se zřejmě příliš měnit nebude. K Čechům cítí Čačič respekt. "Máme před sebou silného soupeře. Bude to možná nejdůležitější zápas ve skupině," prohlásil.

Hlavně kvalitní a kompaktní obrana

Čačič se Srnou se shodují, že hlavní osobností českého týmu je Tomáš Rosický. "Je to hlavní postava týmu, nejzkušenější hráč ve středu pole, musíme ho dobře bránit. Všichni si na něj musejí dávat pozor. Nejen my, ale všechny týmy," zdůraznil.

"Rosický, to je takový Luka Modrič. Jsou disciplinovaní, hrají dobře v obraně a mají zkušeného trenéra," shrnul Srna.

S trenérem Pavlem Vrbou se Čačič už střetl, a to v předkole Ligy mistrů. Chorvat vedl Maribor, Vrba Plzeň. Viktoria po dvou vítězstvích postoupila. Čačič si na soupeře na trenérské pozici moc dobře pamatuje. "Je to výborný trenér, plně ho respektuji, ale tohle je jiná situace a jiný zápas. Jsem teď trenérem Chorvatska a mám mnohem kvalitnější tým, než jsem měl před třemi lety v Mariboru," uvedl Čačič.

Podobně to vidí i Vrba. "Je to trochu něco jiného, protože kvalita Mariboru a kvalita chorvatské reprezentace se moc srovnávat nedá. Ale byl bych samozřejmě rád, kdybych i potřetí vyhrál," uvedl český kouč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články