Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Rosický o svých Eurech: Nejvíce mě mrzí, že jsem přišel o nejlepší fotbalová léta

Praha - Pouze na jednom Euru chyběl Tomáš Rosický. Rok 2008 byl pro něj ale zlomový. Arsenal byl tehdy velice blízko titulu a předváděl skvělý fotbal - a Rosický byl na vrcholu svých schopností. Poté se ale zranil, přišel i o mistrovství Evropy a hlavně o dva roky kariéry, čehož zpětně kapitán reprezentace lituje nejvíce.

O Euru 2000

"Moje role se vyvíjela časem. Na Euru 2000 mě vzali tak trochu na úkor Patrika Bergera, který byl vyloučený v posledním zápase kvalifikace a nesměl hrát v prvních dvou zápasech. Jinak bych asi jel s jednadvacítkou. První dva zápasy jsem odehrál v podstatě na jeho místě. Byla to obrovská zkušenost, bylo mi devatenáct let a ani jsem nesnil o tom, že takhle mladý budu hrát na Euru, ještě s těmi hráči, kteří tam byli."

O Euru 2004

"Pro všechny, kteří jsme tam hráli, to zůstane taková hořká pilulka. Měli jsme na to, abychom ten turnaj vyhráli, protože jsme předváděli dobrý fotbal a měli jsme skvělou partu. Vždy, když si kluci k sobě sednou, je to velké plus i na hřišti. A to tam všechno bylo, ať už fotbalové kvality, tak i mimo hřiště si všichni spolu rozuměli. Takže je velká škoda, že jsme to tenkrát nevyhráli."

Je nám líto, video expirovalo.
Profily reprezentantů: Tomáš Rosický

O Euru 2008, na kterém Rosický chyběl

"V roce 2008, když jsem byl druhou sezonu v Arsenalu, jsem se cítil mimořádně. Takto jsem se necítil za celou svou kariéru, a i když jsem se do toho pak dostal zpátky, tak už to nikdy takové nebylo. To zranění, které mě vyřadilo skoro na dva roky, přišlo v nejhorší možnou dobu, protože jsem na tento moment čekal, až mi bude 28, 29 let. Na ten přelom, kdy můžete zužitkovat všechny zkušenosti, co jste nasbíral, a já jsem o tohle přišel. A to mě strašně mrzí, protože ten rok k Euru 2008 jsem se cítil strašně silný a bohužel se stalo, co se stalo."

O Euru 2012 a 2016

"Do role nějakého lídra jsem dorostl. Svou zodpovědnost za tým si moc dobře uvědomuji a vůbec se jí nevzdávám. Potom, co odešla starší generace a začal jsem být kapitán, mi bylo jasné, že vždy musím hlavně já, abych ty kluky strhnul. Mně se ta role i líbí a musím říct, že mě docela baví."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články