Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Albánie chce způsobit senzaci, od domácí Francie se ale nečeká nic než výhra

Marseille/Paříž – Domácí Francie díky výhře nad Albánií a v případě vítězství Švýcarska nad Rumunskem může už po druhém duelu slavit postup. Albánie však po těsné porážce v prvním utkání rozhodně neskládá zbraně. Přímý přenos sledujte na ČT sport a našem webu od 20:30.

Albánští fanoušci
zdroj: ČTK/AFLO autor: Maurizio Borsari

Domácí Francouze by podle papírových předpokladů měl čekat proti nováčkovi šampionátu Albánii snadný úkol, ovšem sami moc dobře vědí, že outsidera nemohou podcenit. Během posledních dvou let totiž Francie sehrála s Albánií dva přípravné zápasy a ani jeden nevyhrála. V Albánii remizovala 1:1 a doma dokonce 0:1 prohrála.

"Nečeká nás snadný zápas, ale poté, co jsme zvládli vstup do turnaje, jsme mnohem uvolněnější. Předtím byl na nás velký tlak. Teď předvedeme svou pravou sílu," věří záložník Moussa Sissoko. "Nesmíme ale nikoho podcenit. Bylo to těžké proti Rumunsku a bude to těžké i proti Albánii. Ale strach nemáme," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Rumunsko

Francii hraje do karet i skutečnost, že Albánie přišla o lídra defenzivy Loica Canu, který byl v prvním duelu vyloučen. Pro Canu je absence o to mrzutější, že dlouho působil v Marseille, kde se středeční duel hraje. Navíc poblíž Marseille stále bydlí a hraje za jiný francouzský klub Nantes. Na duel s Francií se tak hodně těšil.

Fanoušci budou zvědaví na výkon francouzského záložníka Dimitriho Payeta, který byl největší hvězdou úvodního kola poté, co gólem a asistencí zařídil výhru nad Rumunskem.

Předpokládané sestavy:

Francie: Lloris - Sagna, Rami, Koescielny, Evra - Pogba, Kante, Matuidi, Griezmann, Payet - Giroud.

Albánie: Berisha - Hysaj, Veseli, Mavraj, Agolli - Abrashi, Kukeli, Xhaka, Roshi, Lenjani - Sadiku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články