Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čech: Kdybychom hru otevřeli, dopadli bychom o hodně hůř

Toulouse (Francie) – Brankář Petr Čech v úvodním zápase Čechů se Španěly předvedl několik vydařených zákroků, přesto nakonec nechal projít za svá záda jeden míč a Česko s obhájci titulu prohrálo 0:1. Vítězný gól vstřelil hlavou stoper Barcelony Gerard Piqué po centru Andrése Iniesty.

Petr Čech chytá velkou šanci Španěla Álvara Moraty
zdroj: REUTERS autor: Vincent Kessler

"Soupeř měl obrovskou kvalitu, chvílemi nás dostal pod tlak a museli jsme bránit ze všech sil výsledek 0:0. Ale v defenzivě jsme odehráli zápas na hranici našich možností. 86 minut to fungovalo na hranici všeho, ale fungovalo. Škoda, že se to nepovedlo do konce," řekl Čech.

"Drželi jsme je 86 minut na nerozhodném skóre a nebyli jsme daleko, abychom to udrželi. Ale Španělé mají tým s obrovskými individualitami a kvalitou a nahrávka Iniesty na Piquého rozhodla," dodal brankář Arsenalu.

Kdyby Češi hráli s obhájcem titulu odvážnější partii, podle gólmanské jedničky by to nepomohlo. "Kdybychom ten zápas otevřeli, dopadli bychom o hodně hůř. Nechtěli jsme bránit takhle hluboko, ale donutili nás. I tak si vytvořili přečíslení, mají obrovskou kvalitu," podotkl Čech.

V utkání dlouho držel tým několika kvalitními zákroky. "Bylo tam pár závarů, kdy se to tam odráželo mezi hráči a já moc neviděl. Mohlo se to odrazit kamkoliv, ale vždycky jsem to dobře přečetl a postavením si to trochu ulehčil," konstatoval Čech.

Ocenil výborný výkon stoperů Romana Hubníka s Tomášem Sivokem. "Oba stopeři hráli výborně, doplňovali se, měli důležité zákroky a bloky. Krejčí se vrátil, Plašil odvracel ve vápně. Týmový duch tam být musel, abychom měli šanci. Škoda našich tří příležitostí, po dvou standardkách jsme byli blízko gólu," připomněl Čech.

Z porážky gólem v závěru by si podle něj měl národní celek vzít to, že může hrát i se spolufavoritem na zlato. "I taková mužstva můžeme potrápit, když budeme hrát jako tým a takticky dobře. Možná by ten bod ale moc neřešil. Bylo by to lepší, ale postupová matematika zůstává stejná. Máme dva zápasy na to, abychom uhráli tři čtyři body a měli šanci postoupit," doplnil Čech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články