Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Tým hrál fenomenálně, chválil hrdina Piqué. Iniestu potěšila trpělivost

Toulouse (Francie) – Míč drželi, šance měli, góly ne a ne dát. Fotbalisté Španělska v úvodním utkání evropského šampionátu proti Česku dlouho pouze bušili do dobře fungující defenzívy. O zisku tří bodů však tři minuty před koncem rozhodl Gerard Piqué. Právě vytáhlý stoper označil výkon Španělska za fenomenální a vyzdvihnul i představení Andrése Iniesty, jenž mu na gól nahrával.

Fotbalisté Španělska se radují ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

"Myslím, že jsme hráli velmi dobře, kontrolovali jsme zápas, ale míč nám tam prostě nespadl. Měl jsem štěstí, že jsem dal gól, ale celý tým byl fenomenální," řekl Piqué.

Těsně před koncem si naskočil na přesný centr barcelonského spoluhráče Iniesty a hlavou z malého vápna nedal brankáři Petru Čechovi šanci. "Byl to skvělý centr, Iniesta má obrovskou kvalitu. Nepropadali jsme panice, snažili se spořádaně útočit a zvětšovat hřiště. Vytvořili jsme si mnoho šancí, než jsme je dokázali překonat," uvedl devětadvacetiletý stoper.

Podle Iniesty, který byl fanoušky zvolen nejlepším hráčem utkání, byla klíčem k úspěchu trpělivost. "Není snadné najít řešení ke zlomení těchto soupeřů. Musíte pořád tlačit, dokud nedostanete to, co chcete. Gól přišel, pouze to chtělo trpělivost," upozornil dvaatřicetiletý středopolař.

"Nikdo neřekl, že to bude snadné, ale dominovali jsme, a když hodně chcete, nakonec odměna přijde. Pro nás to byla vítězná branka. Soupeř to vzadu zavřel a ztížil nám to, ale my se tam dokázali dostat a využít volného prostoru," doplnil obránce Sergio Ramos.

Evropské šampiony z let 2008 a 2012 těší vítězný vstup do skupiny D, v níž se ještě střetnou s Tureckem a Chorvatskem. "Jsme rádi, že jsme začali třemi body a udělali krok kupředu. S naším herním stylem jsme udělali velký úspěch a máme národní tým, který může porazit kohokoliv," prohlásil Iniesta.

"Jsme za výhru velmi šťastní, musíme pokračovat v této cestě. Uděláme všechno, abychom tady došli co nejdále," dodal třicetiletý Ramos, který při nepřítomnosti brankáře Ikera Casillase navlékl kapitánskou pásku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články