Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Měl hru uklidnit, ale skóroval. Schweinsteiger má cenu zlata, řekl Löw

Lille (Francie) – Dvě minuty na hřišti, první šance, potvrzení vítězství. Takhle záložník Bastian Schweinsteiger ukončil pětileté čekání na reprezentační gól. A jednatřicetiletý fotbalista podle trenéra Joachima Löwa opět ukázal, že je pro Německo nepostradatelný.

Joachim Löw
zdroj: Reuters

"Bastian Schweinsteiger má pro nás cenu zlata," prohlásil Löw po utkání, ve kterém jeho tým poslal do vedení v 19. minutě Shkodran Mustafi a zkušený záložník poté v nastavení přidal po rychlém protiútoku druhou branku. "Rozhodně nešel na hřiště s tím, že by takhle útočil. Poslali jsme ho tam, aby hru naopak uklidnil," dodal kouč úřadujících mistrů světa.

Löw přitom před turnajem musel Schweinsteigerovu nominaci hodně vysvětlovat, protože záložník Manchesteru United byl většinu sezony zraněný. "Je to neuvěřitelné. Letos jsem odehrál asi jen 300 minut a pak se po všech těch zdravotních problémech stane tohle," uvedl Schweinsteiger.

"Ještě nevydržím 90, nebo 120 minut, ale hlavní je, že už můžu hrát," uvedl a v žertu dodal: "Ten sprint byl hrozně dlouhý, ještě teď nemůžu popadnout dech. Přece jen tyhle výpady nejsou mojí silnou stránkou."

Schweinsteiger, který s Německem předloni získal titul mistrů světa a byl i u stříbra z evropského šampionátu v roce 2008, se v reprezentaci střelecky prosadil poprvé od října 2011. "Mám za něj obrovskou radost. Byla to odměna za tvrdou práci, kterou v posledních měsících odvedl," prohlásil Löw.

Löw: Je dobré mít za souseda v obraně Jéroma

Německý trenér také ocenil výkon stopera Jéroma Boatenga, který v prvním poločase za stavu 1:0 zabránil na brankové čáře vyrovnání. "Je dobré mít za souseda v obraně Jéroma," uvedl Löw v narážce na nedávnou aféru kolem místopředsedy politické strany Alternativy pro Německo (AfD) Alexandera Gaulanda, který prohlásil, že "lidé mají Boatenga rádi jako fotbalistu, ale za souseda by ho nechtěli".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články