Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sivok: Čeká nás nejtěžší možný vstup do turnaje

Tours (Francie) – Stoper Tomáš Sivok se už těší, až národní tým vymění zdlouhavý trénink za ostrý zápas a naplno pocítí atmosféru Eura. Podle něj však Čechy na úvod čeká nejtěžší možný soupeř, proti kterému je náročné hrát především psychicky. Klíčové podle něj bude, jak národní tým zvládne souboj s velkým favoritem v hlavách, protože většinu času asi bude hrát bez míče.

Stoper Tomáš Sivok o zápase se Španěly
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Myslím, že je to náročnější psychicky než fyzicky. Měl jsem možnost s nimi hrát dvakrát a je to opravdu nápor hlavně na tu psychiku. Člověk musí být furt nachystaný, kdy to přijde, a není to moc příjemné," řekl Sivok, který si proti Španělům zahrál v kvalifikaci o postup na předešlé ME v roce 2012.

Zápas se Španělskem se podle něj úplně vymyká ostatním. "Myslím, že to bude úplně odlišné od zápasů, co jsme hráli v přípravě s Ruskem a Koreou. Trenér po nás chce, abychom hodně hráli. Z toho vyplývá, že děláme chyby, protože trenér chce za každou cenu hrát, hrát, hrát. A to myslím, že se Španělskem moc nebude. Ti nás nenechají, abychom si rozehráli," mínil Sivok.

"Hrají hodně vysoký presink, takže nemáte čas něco vymyslet. V Granadě (kvalifikaci, pozn. red.) jsem dělal pohyb od penalty deset metrů za vápno a zpět. Měli jsme tam jeden roh. S Koreou furt přebíháte. Tady je to spíš o koncentraci, nášlapu, každý špatný krok trestají. Třeba Barcelona to obehrává jak házenou a pak čeká na ten správný moment," podotkl Sivok.

Za nevýhodu považuje to, že Španělsko v generálce senzačně podlehlo Gruzii. "Bohužel, takto to nepodcení. Kdyby vyhráli 5:0, tak si třeba budou myslet, že my budeme asi na stejné úrovni. Takhle nastoupí v plné koncentraci. Myslím, že je to pro nás nejtěžší možný vstup do turnaje," upozornil obránce Bursasporu.

Už se ale nemůže dočkat, až jeho tým na šampionátu nastoupí. "Jsem unavený z toho trénování, už bych šel raději hrát. Tréninků bylo hrozně moc, je to zbytečně dlouhé," podotkl Sivok.

V Tours, kde má mužstvo během ME sídlo a odkud bude létat do dějišť zápasů, to zatím šampionátem příliš nežije. "Nikde nejsou nějaké plakáty nebo tak. Ale až zítra přiletíme do Toulouse, tak to na nás padne. Když jsme byli před čtyřmi lety ve Vratislavi, už jste to cítili, všude plakáty, lidi, obrazovky, navíc jsme bydleli v centru. Tady trénink a zase zpět, v Rakousku taky. Není to takové," porovnal Sivok, jaké to je sídlit přímo ve městě, kde se hraje, jako v Polsku, nebo mimo něj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články