Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Darida si cestu do Francie příliš neužil. Od jednoho letu s Herthou mám strach, přiznal

Tours (Francie) – Zatímco někteří fotbalisté si cestování na velké vzdálenosti v letadle užívají, jsou i tací, kteří z létání mají obavy. Jedním takovým je Vladimír Darida, jehož strach odstartovala nepříjemná turbulence a opakované přistání při cestě s Herthou Berlín. Jedna z klíčových postav českého týmu ale věří, že na Euru se nic takového nebude opakovat.

Vladimír Darida (vlevo) a Tomáš Rosický na tréninku české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Mám teď problémy s létáním. Zlomilo se to tak nějak, když jsme letěli do Stuttgartu a přistávali jsme tam asi natřikrát v takovém silném větru. Bylo to hodně nepříjemné," řekl Darida.

"Tam se mi nějak létání přestalo líbit a pokaždé, když jsou nějaké turbulence, tak hned mi v hlavě naběhnou ty nejhorší myšlenky. Takže asi chvilku bude trvat, než si zase navyknu nebo se od toho oprostím," doplnil pětadvacetiletý záložník.

Ve Francii čekají český tým pouze krátké, třičtvrtěhodinové přesuny letadlem. "Doufám, že to bude rychlé a bez nějakého přistání v prudkém větru nebo bouřce," prohlásil Darida.

Mít pevnou základnu v Tours, kam se bude tým po zápasech zase vracet, je podle něj ideální. "Kdybychom se měli sbalit, cestovat do nějakého města, tam být a pořád balit, bylo by to takové blbé," uvedl.

"Takhle nám všechny věci zařídí kustod, vezmeme si jen pár osobních věcí. Můžeme si zbytek nechat na hotelu a nemusíme to pořád tahat. Takže myslím, že je to takhle dobré," doplnil Darida.

Před čtyřmi lety na Euru v Polsku měl český tým základnu ve Vratislavi, kde hrál i zápasy. "To bylo suprové. Teď musíme létat, ale máme komfort, jedeme přímo k letadlu, letíme tři čtvrtě hodinky. Není to žádné velké cestování, které by se nedalo zvládnout," podotkl Darida.

Nevadí mu, že Češi sídlí ve středu Francie a ne u moře. "Dovolená u moře přijde po Euru. Tady nejsme na dovolené. Je to možná i lepší, že nás to neláká. Tady je to o fotbale a ne, abychom byli někde na pláži," dodal s úsměvem bývalý plzeňský středopolař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články