Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Del Bosque: Vyřazení Barcelony může pomoci španělské reprezentaci

Madrid - V předčasném konci Barcelony v Lize mistrů vidí pozitiva pro španělský národní tým jeho trenér Vicente del Bosque. Španělé, kteří se na mistrovství Evropy ve skupině utkají i s českou reprezentací, se opírají o velkou část katalánského celku. A Del Bosque věří, že by si jeho hráči mohli před šampionátem alespoň více odpočinout.

Vicente del Bosque
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

"Hráči jsou zvyklí hrát na hranici fyzických možností, takže postup Barcelony by pro nás nebyl problém," soudí Del Bosque. "Takhle se zapojí do přípravy dřív a bude to pro nás menší výhodou."

Barcelona vyhrála první čtvrtfinále nad Atléticem Madrid 2:1, ve středeční odvetě však prohrála 0:2 a přišla o možnost obhájit trofej. Pro Španělsko to však znamená, že Gérard Pique, Jordi Alba, Andrés Iniesta, Sergio Busquets a Sergi Roberto odehrají o tři zápasy méně a budou se moci zapojit do přípravy dřív, než kdyby je 28. května čekalo finále.

Do semifinále ale postoupila řada dalších potenciálních reprezentantů. Atlético zastupují Koke s Juanfranem, Sergio Ramos, Isco a Nacho Fernández zase figurují v kádru Realu Madrid.

A španělští fotbalisté mají zastoupení i v dalších mužstvech, která se probojovala do semifinále. V Manchesteru City mají své stabilní místo v jedenáctce David Silva a Jesús Navas, Juan Bernat s Thiagem Alcantarou zase bojují v dresu Bayernu Mnichov. Španělsko navíc může mít dva kluby i v semifinále Evropské ligy, pokud Villarreal vyřadí pražskou Spartu, zatímco Bilbao nastoupí proti Seville.

"Hodně to pro nás znamená. Ukazuje to, že španělský fotbal vládne Evropě. A nejen letos, ale v posledních několika letech," prohlásil Del Bosque.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články