Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Začal předprodej vstupenek na ME. Lístky lze rezervovat do 16. ledna

Praha - V poledne začal předprodej vstupenek na fotbalové mistrovství Evropy, které se hraje v červnu ve Francii. Česko čekají zápasy základní skupiny na stadionech s nízkou kapacitou a fanoušci tak mají k dispozici poměrně malé množství lístků. Na druhou stranu ale oceňují, že nejsou předražené - ceny vstupenek se pohybují v rozmezí od 25 do 145 eur.

Stadion v Nice bude jedním z deseti dějišť fotbalového ME 2016
zdroj: Reuters autor: Eric Gaillard

Každý fanoušek si může zarezervovat vstupenky na internetu. Nutná je nejprve registrace, pak už vybrat zápas, místa v sektoru a počet lístků. Tím ale nákup u konce není. Až do 16. ledna může každý udělat jen rezervaci lístků a může požádat maximálně o čtyři vstupenky. Pokud překročí počet zájemců kapacitu stadionů, bude UEFA fanoušky losovat.

Že bude rozhodovat losování, je velmi pravděpodobné. "Kvóty nejsou vysoké a dá se předpokládat, že poptávka bude vyšší. Může se stát, že zájemci vstupenky dostanou, nebo se může stát, že je nedostanou, protože prostě nebudou vylosováni," upozorňuje Ondřej Lípa, mluvčí Fotbalové asociace ČR.

Češi do turnaje vstoupí 13. června soubojem se Španělskem v Toulouse na stadionu pro 33 tisíc fanoušků. Poté se 17. června utkají s Chorvatskem v St. Étienne, kde se vejde na tribuny téměř 42 tisíc diváků. Skupinu uzavřou 21. června proti Turecku v Lens na stadionu s kapacitou 38 223 míst.

Nízká kapacita stadionů se promítne i do počtu vstupenek, které UEFA vyčlení pro české fanoušky. Na duely se Španělskem a Tureckem přijme zhruba šest tisíc rezervací od českých zájemců, na zápas s Chorvatskem sedm tisíc.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci vítají, že vstupenky na Euro jsou finančně dostupné
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články