Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Bouřlivé oslavy slovenských fotbalistů musela utnout až policie

Lucemburk/Bratislava - Hned po úterním utkání s Lucemburskem bylo jasné, že oslava slovenských fotbalistů, kteří výhrou 4:2 vybojovali historický postup na mistrovství Evropy 2016, bude mít bouřlivou atmosféru. Kapitán Marek Hamšík sliboval, že noc bude dlouhá a hráči v hotelu "zruinují celý bar". Nezůstalo jen u toho. Bujarou party musela ukončit až přivolaná policie.

Marek Hamšík
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Mužstvo trenéra Jána Kozáka si po MS 2010 zahraje na druhém velkém turnaji. Euro v příštím roce bude rovněž prvním šampionátem, kde se zároveň představí Slovensko i Česká republika. I to bylo důvodem, proč pojali slovenští hráči oslavy opravdu důkladně.

Bezprostředně po utkání s Lucemburskem vzali slovenští reprezentanti Kozáka a začali ho vyhazovat do vzduchu. Na řadu pak přišly oslavy s fanoušky a následně přesun do šatny, kde se rozléval sekt, a kabiny prostoupil cigaretový dým.

Pokračovalo se v hotelu Hilton. Hlasité výkřiky a zpěv vystřídalo spuštění požárního poplachu, což způsobilo blíže nespecifikované škody, které již uhradil Slovenský fotbalový svaz. Slovenským fotbalistům se navíc nelíbil zákaz vycházení, na což údajně reagovali ničením zdí. Okolo 3:40 proto musela být přivolána policie, poté se hráči rozešli na pokoje.

Po příletu do Bratislavy měli někteří hráči ještě menší konflikt s novináři. Ján Ďurica některé z nich urážel vulgárními výrazy, navíc jim ukázal vztyčený prostředník. "Ďuricovo gesto je neospravedlnitelné, ale rozhovory na letišti měl poskytovat jen trenér a lov fotografů a u fotblaové reprezentace se nikdy nevyskytujících novinářů byl z mého pohledu mimořádně obtěžující a za hranou," vysvětlil mluvčí nároďáku Juraj Čurný.

Zdroj
ČT sport, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články