Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Já a základní sestava? Bylo by to těžší, ale byl bych rád, říká Skalák

Praha – Útočník Jiří Skalák se poprvé dostal do dospělé fotbalové reprezentace. Trenér Pavel Vrba přemýšlí, že jej proti Kazachstánu nasadí přímo do základní sestavy. "Každý sem jede proto, aby hrál," řekl Skalák na reprezentačním srazu. Po operaci kolene, kterou podstoupil před mistrovstvím Evropy hráčů do 21 let se cítí dobře a vyhovuje mu, že v Mladé Boleslavi, která Skaláka přetáhla ze Sparty, mu dali čas na zotavenou.

Sport
zdroj: ČT4

Skalák se oficiálně o nominaci dozvěděl od Vrby, který se ještě předtím sešel s mladoboleslavským koučem Karlem Jarolímem. "Bylo to týden před zápasem se Zlínem, kde jsem se mohl zranit. Trenér se mě ptal na zdravotní stav, a jestli jsem mluvil v Mladé Boleslavi s panem Jarolímem, protože spolu měli schůzku. Ten říkal, že když se nic nestane, měl bych být nominovaný," uvedl Skalák v rozhovoru pro Českou televizi.

Podle něj je zatím na srazu před kvalifikačními duely s Kazachstánem a Lotyšskem všechno v pohodě. "Trénink byl super, byla sranda. Spoluhráče skoro všechny znám, tam nebude žádný problém. Na pokoji jsem byl sám, ale nakonec byl nominovaný Martin Frýdek, takže jsem s ním. Je dobře, že jsou nominováni někteří hráči z reprezentační jednadvacítky. Je vidět, že ve lvíčatech byli kvalitní hráči. Jsme za to rádi a uděláme maximum pro to, abychom uspěli," přislíbil.

Je nám líto, video expirovalo.
Skalák: Udělám maximum. Uvidíme, jak se trenér rozhodne

Ještě před Eurem jednadvacítek podstoupil operaci zraněného kolena, nyní se prý cítí v pořádku. "Po mistrovství Evropy jsem odletěl na dovolenou, v Boleslavi na mě netlačili, hlavně mi řekli, ať se dám do pořádku a začnu, až budu zdravý. To mi pomohlo, že jsem nebyl tlačený časem. Koleno je dobré, naštěstí, občas po zápase po zátěži mě to den dva zlobí z únavy, ale jinak v pohodě."

Zápas s Kazachstánem je podle něj ještě daleko. Kdyby mu dal trenér důvěru a přiřkl mu základní sestavu, byl by rád, i když by se octl v těžší pozici, než nyní. "Je jasné, že každý sem jede proto, aby hrál a neseděl na lavici. Uvidíme, jak se trenér rozhodne," řekl Skalák. Z reprezentace Kazachstánu nemá obavy, i když ví, že sedm hráčů z tamního výběru je z klubu Astana, který se minulý týden senzačně probojoval do základní skupiny Ligy mistrů. "Viděli jsme je už na videu. Může jim hrát do karet sehranost, ale my máme kvalitní hráče, takže bychom to měli zvládnout."

Jiří Skalák
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Kvalifikace se z českého pohledu podle Skaláka rozjela dobře, mrzí ho ale ztracené utkání s Lotyšskem. "Viděl jsem to na vlastní oči, byli jsme tam s celou jednadvacítkou. Mohlo to být ještě příznivější, ale pořád to máme ve svých rukou. Teď jsme tu proto, abychom tyhle dva zápasy zvládli, posunuli se dál a připravili si vhodnou pozici na poslední dva zápasy," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články