Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lafata bude na Islandu kvůli zranění chybět, Vrba místo něj povolal Škodu

Praha – Neplánovanou změnu v nominaci na kvalifikační duel mistrovství Evropy na Islandu musel udělat kouč Pavel Vrba. Ze sestavy mu vypadl David Lafata, který si při tréninku poranil koleno. Trenér národního týmu místo něj povolal druhého nejlepší střelce české ligy Milana Škodu ze Slavie, jenž byl do reprezentace povolán poprvé v kariéře.

Lafata při dopoledním modelovém utkání proti reprezentační dvacítce na Strahově špatně dopadl a musel být odvezen do nemocnice. "David bohužel k utkání na Island nemůže ze zdravotních důvodů odcestovat. Nicméně vyšetření magnetickou rezonancí kolena neprokázalo poranění vazů," uvedl tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Lípa. Lafata by tak mohl stihnout začátek nového ročníku a kvalifikaci Sparty do Ligy mistrů.

Devětadvacetiletý Škoda má za sebou životní sezonu, v níž vstřelil za Slavii 19 ligových branek a pouze o jeden zásah skončil v tabulce střelců druhý právě za Lafatou. Přestože se o jeho nominaci do reprezentace hovořilo už delší dobu, trenér Pavel Vrba mu dal šanci až nyní.

"Těší mě, že mohu reprezentovat, zvlášť, když je to poprvé. Ale za této situace je to nepříjemné, když se někdo zranil," řekl Škoda. "Je to krásné završení sezony. Jsem moc rád, že jsem se v ní dostal i do repre," uvedl urostlý útočník. Telefonát od manažera Dušana Fitzela ho zastihl na Vsetínsku během dovolené s přítelkyní.

Škoda by si proti Islandu i rád zahrál. "Jestli zasáhnu do hry, to nevím. Přece jen tam jedu jako náhradník, ale byl bych samozřejmě rád, kdybych dostal šanci. Třeba i na chvilku," řekl bývalý hráč Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články