Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tvrdoň dostal od Neuera dres. Zvedneme se a v lize zase vyhrajeme, věří

Dostal pět gólů, ale i tak vnímal zápas jako fantastický zážitek. Plzeňský brankář Marián Tvrdoň při svém debutu v Lize mistrů sice svůj tým v Mnichově nezachránil, ale ten zápas si bude pamatovat do konce života. Dojem na něj udělal i slavný gólman Manuel Neuer, který ho po zápase vzal do kabiny a věnoval mu dres.

Marian Tvrdoň inkasuje gól v zápase s Bayernem
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: IMAGO

"Určitě je to příjemný zážitek, protože chytat před takovými fanoušky a na takovém stadionu je pro mě výborná zkušenost a fantastický zážitek do konce života," řekl novinářům Tvrdoň.

Podobně jako v sobotním ligovém utkání na hřišti Bohemians 1905 (1:1) zastoupil zraněnou jedničku Jindřicha Staňka. "Takhle se to stalo, trenéři na mě ukázali. Šel jsem do zápasu v pohodě, užít si to a odmakat to jako kluci," uvedl osmadvacetiletý slovenský brankář. "Kluci už některé zápasy měli, ale pro mě to byl asi nejtěžší zápas," doplnil Tvrdoň.

Už v úvodních 21 minutách ho překonali Leroy Sané, Serge Gnabry a Sadio Mané, po změně stran přidal svou druhou branku Sané a skóre uzavřel v 59. minutě střídající Eric Maxim Choupo-Moting. "Určitě některé góly šly chytat nebo bych potřeboval trošku štěstí, že by mě to trefilo. Ale hráči jsou na top úrovni. Střely byly prudké a šlo na ně těžko reagovat. Možná se to dalo chytat, ale nechám to posoudit trenéry," řekl Tvrdoň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Plzeň

"Trošku jsem si říkal, že by to byla asi ostuda, kdybychom prohráli vyšším rozdílem než 5:0. Ale pak kluci trochu zabrali, zformovali jsme se a začali s domácími hráči běhat. Uhráli jsme aspoň výsledek 5:0," přidal bývalý gólman Nitry nebo Ústí nad Labem.

Radost měl z toho, jak se k němu zachoval Neuer, dlouholetá jednička a kapitán Bayernu. "Vzal mě s sebou do kabiny, ptal se mě, jak jsem si zápas užil. Musím říct, že to bylo hodně příjemné. Hned mi říkal, že mám počkat a dá mi dres," přiznal Tvrdoň.

Plzeňští po debaklu 1:5 v Barceloně a domácí porážce 0:2 s Interem Milán nebodovali ani ve třetím utkání skupiny C, kde jsou poslední se skóre 1:12. "Musíme se z toho rychle oklepat. Věřím, že nám to jenom pomůže, zvedneme se a v lize zase vyhrajeme," dodal Tvrdoň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články