Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ronaldo v závěru opět udeřil. Je pro nás jako Jordan pro Chicago, chválil Solskjaer

Potřetí v řadě zachránila Manchester United v Lize mistrů největší hvězda Cristiano Ronaldo. Šestatřicetiletý Portugalec vstřelil v úterý oba góly "red devils" při remíze 2:2 na stadionu Bergama a udržel svůj tým v čele skupiny F. Pětinásobný držitel Zlatého míče se opět prosadil v závěru utkání a od trenéra Oleho Gunnara Solskjaera si vysloužil přirovnání k basketbalové legendě Michaelu Jordanovi.

Cristiano Ronaldo z Manchesteru United oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: PA autor: Jonathan Moscrop

"Každý máme v týmu svou roli, Cristiano je střelec a lídr. Je pro nás tím, kým byl Michael Jordan pro Chicago Bulls. Tihle šampioni dělají velká mužstva. Pokud chcete mít někoho v gólové šanci v poslední minutě zápasu, přejete si, aby to byl právě Cristiano," řekl Solskjaer v narážce na Jordanovu schopnost rozhodovat utkání v samém závěru.

To samé se v posledních duelech daří i Ronaldovi v Lize mistrů. V domácím měření sil s Villarrealem dokonal obrat na 2:1 v páté minutě nastavení, v prvním vzájemném střetnutí s Bergamem zařídil další "otočku" na 3:2 trefou v 81. minutě. V úterní odvetě skóroval těžkým volejem v první minutě nastaveného času.

United přitom dvakrát prohrávali, stejně jako na Old Trafford ale dokázali zareagovat. Na Iličičův zásah z 12. minuty odpověděl Ronaldo krátce před pauzou a vítězná nebyla ani Zapatova branka z 56. minuty.

"Začátek zápasu nám nevyšel, Atalanta nás dostala pod tlak. Už když jsem proti nim hrál za Juventus, tak to bylo vždycky těžké. Nikdy se ale nevzdáváme, vždycky věříme až do konce," ujistil nejlepší střelec v historii milionářské soutěže Ronaldo, jenž se letos trefil v každém ze čtyř utkání základní skupiny a má na kontě pět branek.

Ronaldo nasázel po letním návratu do Manchesteru 9 gólů v 11 soutěžních zápasech, jeho staronovému týmu se ale nedaří podle představ. Podle některých kritiků to může souviset i se změnou herního stylu po Ronaldově příchodu.

"Někteří lidé dokonce říkají, že Ronaldo je největší problém současných United. Představte si, že Ronaldo v týmu je problém," kroutil hlavou na tiskové konferenci trenér Bergama Gian Piero Gasperini, jenž měl pro hvězdného Portugalce jen slova chvály.

V Premier League přesto ztrácí úřadující vicemistři z pátého místa na vedoucí Chelsea už osm bodů a ani v Lize mistrů zdaleka nepotvrzují roli jasného favorita ve skupině. Ve vyrovnané skupině F mají o dva body víc než Bergamo a stejně bodů jako druhý Villarreal. Právě klíčový duel na hřišti španělského soupeře čeká United v dalším kole, Bergamo se představí v Bernu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články