Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na hodnotu hráčů se nehraje. Ferencváros zahrál skvěle i s Juventusem, řekl Trpišovský

Na papíře jsou jeho svěřenci favoritem. Kouč Slavie Jindřich Trpišovský však před úvodním zápasem 3. předkola Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi upozorňuje, že Pražany rozhodně nečeká nic jednoduchého. Doufá proto, že do utkání bude moci nasadit útočníka Jana Kuchtu, který prodělal lehkou virózu.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/ autor: Paprskář Pavel

"Vždy říkám, že na hřišti hrají hráči a ne hodnoty hráčů. Myslím, že si pevně uvědomujeme kvality Ferencvárose, nejen z těch zápasů, které hráli. Ale i fakta. Suverénně o 20 bodů vyhráli maďarskou ligu, vloni prošli z kvalifikace do Ligy mistrů a odehráli tam skvělý zápas například na půdě Juventusu (prohra 1:2). Nikdo jim neodešel, naopak přišli velice kvalitní hráči. Je to hegemon maďarské ligy, velice silný tým," řekl Trpišovský.

Největší sílu má podle něj Ferencváros v ofenzivě. "Mají velmi nepříjemné hráče na křídelních pozicích, kteří jsou hlavně produktivní, ať je to Uzuni, Zubkov nebo Mak. Nejvíc se mi líbí útočník Mmaee, který teď přišel. Je moderním typem hráče, umí hrát zády k bráně. Je rychlý, soubojový, fakt nebezpečný," řekl Trpišovský.

"Plus pravý obránce Wingo, hrozně se mi líbí také Zachariassen, který přišel z Rosenborgu. Nevím, jestli bude hrát Eldar Civič, který působil v české lize. Kdysi jsme ho lákali na přestup k nám, protože má skvělý centr z levé strany," doplnil Trpišovský.

Doufá, že bude moci nastoupit útočník Kuchta, který scházel v páteční ligové generálce při výhře 3:1 v Teplicích. "Byli bychom rádi, kdyby byl Kuchtič k dispozici. Je to náš útočník číslo jedna, má zkušenosti z pohárů. Sezonu začal dobře. Jeho typologie je trochu ojedinělá, myslím, že by mu hra Ferencvárose mohla sedět. Budeme dělat vše pro to, aby byl k dispozici. Nebudeme to ale lámat přes koleno, nechceme ohrozit jeho start v odvetě. Chytřejší budeme po tréninku a ve středu dopoledne," poznamenal Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Kuchtův start nebudeme lámat přes koleno, chceme ho mít v pořádku na odvetu

Slavii čeká pod jeho vedením čtvrtý pokus o postup do skupiny Ligy mistrů. Když Pražané začínali v kvalifikaci doma, s Dynamem Kyjev ani vloni s Midtjyllandem neuspěli. Naopak předloni postoupili poté, co hráli první utkání venku. Před touto sezonou UEFA zrušila pravidlo o vyšším počtu branek vstřelených venku, které rozhodovaly v případě nerozhodného součtu gólů z obou zápasů.

"Hodně se to změnilo zrušením toho pravidla. Dvojzápasy dostávají úplně jiný rozměr, hodně se to vyrovnává. Tým má v odvetě výhodu domácího prostředí v případě prodloužení, které se i stává pravděpodobnějším, než to bylo v minulém schématu. Trochu ztratilo strategickou hodnotu hrát doma nebo venku. Nepřikládám tomu nějakou velkou váhu, ale kdybych si měl vybrat, je lepší hrát odvetu doma," podotkl Trpišovský.

Kvůli disciplinárnímu trestu za údajný rasismus v březnovém osmifinále Evropské ligy nadále chybí obránce Ondřej Kúdela. Na stoperu by měli nastoupit Taras Kačaraba a David Zima, jehož přípravu na sezonu narušila účast na mistrovství Evropy. "Moc zápasů spolu s Tarasem neodehráli. Každý trénink a zápas je bonus na zlepšení. Samozřejmě absence Ondry je veliká, je to organizátor, čte hru, vidí tahy o pár kroků dopředu. Navíc je velmi respektovaný. Není jednoduché Ondru nahradit, ale Taras i David jsou rychlostně vybavení. Davidovi přes léto praxe chyběla, ale myslím, že to zvládne," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články