Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Snaha vymýtit jakýkoliv kontakt je sebevražda fotbalu. Sudí zničil zápas, zlobil se Gasperini

O víkendu obdržel v Serii A za komentáře během zápasu červenou kartu a do sporu s rozhodčím se kouč Atalanty Gian Piero Gasperini dostal také během úvodního utkání osmifinále Ligy mistrů, které jeho tým prohrál s Realem Madrid 0:1. Podle italského trenéra zničil utkání právě sudí, který už v 17. minutě vyloučil domácího záložníka Rema Freulera. "Když nepoznají rozdíl mezi zákrokem a faulem, měli by dělat jinou práci," zlobil se.

Trenér Atalanty Bergamo Gian Piero Gasperini
zdroj: ČTK/ZUMA/Indira

Freuler dostal červenou kartu za to, že těsně před šestnáctkou fauloval unikajícího Ferlanda Mendyho. Francouzský krajní obránce shodou okolností v 86. minutě zařídil Realu vítězství výstavní střelou k tyči.

"Nevím, jaký by byl výsledek, kdybychom hráli v jedenácti proti jedenácti, ale utkání bylo zcela zničeno incidentem, který byl posouzen nepřiměřeně," řekl Gasperini.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atalanta Bergamo - Real Madrid

Podle něj je problém v rozhodčích obecně. "V minulé sezoně, po absolutním chaosu, bylo vyřešeno pravidlo o hře rukou. Nyní máme nutkání z fotbalu vymýtit jakýkoliv kontakt, a to je sebevražda našeho sportu," upozornil třiašedesátiletý kouč.

"Zrovna jsem dostal trest za nějaký komentář v Serii A. Když řeknu něco teď, UEFA mě na měsíc vyhodí z lavičky. Nemůžeme mít rozhodčí, kteří nikdy nehráli fotbal. Když nepoznají rozdíl mezi zákrokem a faulem, měli by dělat jinou práci. Sudí teď mají s videem všechno, co k rozhodování potřebují. Ale i s opakovanými záběry to dělají špatně," přidal Gasperini.

Branka v 86. minutě pro něj byla ránou, protože oslabené Bergamo dlouho Realu vzdorovalo a nepouštělo "bílý balet" do mnoha velkých šancí. "Zbývaly pouhé čtyři minuty do konce. Chtěl jsem zpevnit obranu, ale bohužel jsme inkasovali krátce po střídání. Je to škoda, měli jsme udržet bezbrankovou remízu," prohlásil Gasperini.

"Lidé mluvili o absencích Realu, ale i tak mají nesmírně kvalitní kádr. Možná bychom v jedenácti stejně prohráli, nestěžuju si na výsledek, ale aspoň bychom mohli hrát svou hru. Tu budeme praktikovat v odvetě v Madridu," dodal někdejší záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články