Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Morata se může stát jedním z nejlepších útočníků na světě, má jasno Pirlo

Pochvalu od svého nadřízeného si po úterním utkání Champions League proti Ferencvárosi vysloužil útočník Juventusu Álvaro Morata. Trenér turínského velkoklubu Andrea Pirlo jej vyzdvihl poté, co ve druhé minutě nastavení vstřelil vítěznou branku a zajistil favoritovi postup do osmifinále. Podle legendárního záložníka se může španělský reprezentant stát jedním z nejlepších ofenzivních hráčů na světě.

Álvaro Morata (vlevo) a Federico Chiesa
zdroj: AP autor: Marco Alpozzi

Střídající Morata přišel na trávník po hodině hry a útok "Staré dámy" výrazně oživil. Nejprve orazítkoval ve velké šanci tyč, těsně před koncem pak hlavou překonal s notnou dávkou štěstí brankáře Dénese Dibusze.

"Je to silný hráč. Potřebuje jen být konzistentní a mít sebevědomí. Pokud je na tom dobře po psychické stránce, dokáže vše. Může se stát jedním z nejlepších útočníků. Když dobře trénuje, hraje a skóruje, je důležitým hráčem nejen pro Juventus, ale i pro svůj národní tým. Pracujeme na tom, abychom ho dostali do nejlepší formy," řekl Pirlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus Turín - Ferencváros Budapešť

Osmadvacetiletý útočník se do Juventusu vrátil v září na hostování z Atlética Madrid. V této sezoně vstřelil za "Starou dámu" sedm soutěžních gólů v deseti zápasech a je druhým nejlepším střelcem týmu po hvězdném Cristianu Ronaldovi. V aktuálním ročníku Ligy mistrů skóroval už pětkrát.

"Nic se ve mně nezměnilo. Jak už jsem říkal mnohokrát, stále se učím. Jsem teď komplexnější hráč. Ve dvaadvaceti jsem dával pozor jen ve chvílích, kdy byl míč blízko mě, ale teď zůstávám koncentrovaný, protože každý balon může být rozhodující," uvedl Morata. "Při gólu jsem měl štěstí, v předchozí šanci zase smůlu a trefil tyč," doplnil.

Italští šampioni na začátku listopadu vyhráli v Budapešti 4:1, ale doma  měli s Ferencvárosem nečekané potíže. Hosté v 19. minutě zásluhou Myrta Uzuniho otevřeli skóre a Ronaldo sice krátce nato vyrovnal, ale na obrat čekal Juventus až do nastaveného času.

"Měli jsme určité problémy. Hlavně v tom, jak jsme přistoupili k zápasu. Žádal jsem o jiný přístup, protože jsme věděli, že budeme čelit těžkostem. A ty jsme opravdu měli. Když totiž neodstartujete tím nejlepším možným způsobem, určitě vás čekají problémy. Nicméně hráči dobře zareagovali a až do konce se tlačili za výhrou," konstatoval Pirlo.

"Víme, že všechna utkání v Lize mistrů jsou těžká. Vítězství je to, co se počítá, protože problém s Champions League je takový, že když máte trochu nepovedený večer, riskujete vyřazení," zakončil Morata.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články