Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Musíme být na sezonu pyšní, řekl Zidane i přes vyřazení. Varane se kál za chyby

Poprvé zažil se svým týmem, jaké to je vypadnou ve vyřazovací části Ligy mistrů. Trenér Realu Madrid Zinédine Zidane je ovšem přesvědčený, že jeho svěřenci mohou být navzdory konci v osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem City hrdí na to, co v sezoně dokázali.

Kouč Realu Madrid Zinédine Zidane s Eden Hazardem
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Powell

"Bílý balet" podlehl v páteční odvetě Manchesteru City na jeho hřišti stejně jako doma 1:2 a poprvé od sezony 2008/09 prohrál ve vyřazovací fázi soutěže oba zápasy. Pod Zidaneovým vedením vypadl Real v Lize mistrů premiérově, při prvním angažmá na jeho lavičce s ním v letech 2016 až 2018 pokaždé došel pro "ušatý" pohár.

"Kvůli prohře nemůžeme mít radost, nepostoupili jsme, ale musíme být pyšní na to, co se nám v průběhu ročníku podařilo. Devadesát pět procent z toho, co jsme v sezoně udělali, bylo vynikajících. Musíme přijmout, jak to proti City dopadlo," pronesl Zidane.

"Nejdůležitější je dát do toho všechno, a to se nám povedlo. Uvidíme, jak se nám bude dařit v následujícím ročníku, ale musíme být šťastní. Teď si musíme odpočinout a pak se vrátíme, abychom prožili další skvělou sezonu," uvedl osmačtyřicetiletý Francouz, který po třech letech dovedl "Los Blancos" ke španělskému titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Real Madrid

Mrzelo ho, že se Realu nepovedlo v odvetě otočit výsledek. "Ve druhé půli za stavu 1:1 jsme mohli skórovat, ale nepodařilo se nám to. Nebudeme hledat výmluvy, jelikož žádné neexistují. Musíme pogratulovat soupeři a být spokojení. Děkuju všem hráčům za jejich celoroční práci," konstatoval mistr světa i Evropy.

Obě branky Manchesteru zavinil jeho krajan Raphaël Varane. Po jeho chybách anglický celek snadno skóroval. "Ta porážka je moje chyba a musím to přijmout. Jsem smutný kvůli spoluhráčům a jejich úsilí, které do zápasu vložili. Za porážku přijímám zodpovědnost. Chyby na této úrovni vyjdou velmi draho a nedovedu si je vysvětlit," řekl sedmadvacetiletý bek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články