Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zamíří Barcelona s Bayernem do Lisabonu? V domácích odvetách LM cílí na postup

Po pátečních duelech v Turíně a v Manchesteru pokračuje osmifinále Ligy mistrů. Neapol se bude na Camp Nou snažit zaskočit favorizovanou Barcelonu, s níž v únoru remizovala 1:1. V mnohem komfortnější pozici se nachází Bayern, který bude v mnichovské Allianz Areně hájit náskok 3:0 proti Chelsea. Lepší z dvojic čeká příští pátek vzájemné utkání ve "Final Eight" v Lisabonu, kde se Champions League dohraje turnajově na jeden zápas.

Utkání Bayern - Chelsea
zdroj: DPA autor: Frank Hoermann/SVEN SIMON

Turnaj pro osm nejlepších celků milionářské soutěže se v portugalské metropoli uskuteční od 12. do 23. srpna na Estádiu da Luz (Benfica) a Estádiu José Alvalade (Sporting).

Bayern na konci února v Londýně dominoval, ve druhém poločase nasázel Chelsea tři góly a vyhrál i sedmé střetnutí v letošní sezoně LM. Dvakrát se trefil Serge Gnabry a jedenkrát Robert Lewandowski - nejlepší střelec soutěže s 11 brankami.

Německý mistr je společně s Manchesterem City dle expertů největším favoritem na celkové vítězství v Champions League. Aktuálně drží úctyhodnou sérii 17 soutěžních výher. "Až pokud zcela otevřeme bránu čtvrtfinále, budeme myslet na další fázi. Proti Chelsea chceme podat koncentrovaný výkon jako minule," konstatoval trenér Hansi Flick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Barcelona

Pro "Barcu" je LM poslední šancí na zisk trofeje v sezoně. Katalánci skončili v La Lize druzí za úhlavním rivalem Realem Madrid a získat nedokázali Španělský pohár ani Superpohár. Média navíc spekulují o sporech mezi hráči v čele s hvězdným kapitánem Lionelem Messim a trenérem Quiquem Setiénem, který má zatím důvěru vedení.

"Pokud chceme letos vyhrát Ligu mistrů, musíme se výrazně zlepšit. V opačném případě můžeme vypadnout už s Neapolí," kritizoval Messi. "První zápas na San Paolo byl pro nás těžký, protože soupeř bránil v hodně lidech. Nebyl to náš nejlepší výkon ani výsledek, ale věřím, že doma se nám povede lépe," doplnil záložník Frenkie de Jong.

Neapolští si před odvetou věří navzdory faktu, že Barcelona na Camp Nou neprohrála v elitní soutěži od září 2013 v rekordních 35 utkáních v řadě.

"Jsme sebevědomí, může se stát cokoliv. Hrát za zavřenými dveřmi je divné, ale už jsme si na to zvykli. Musíme jen předvést svou hru," řekl útočník sedmého celku minulého ročníku italské ligy Dries Mertens, jenž skóroval při úvodní remíze 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články