Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Liverpool přežil v nastavení tutovku Neapole, postup vystřelil Salah. Dál jde i Tottenham

Jeden gól, spousta spálených šancí, ale i tutovka soupeře ve druhé minutě nastavení. Fotbalisté Liverpoolu zažili infarktové poslední utkání skupiny C Ligy mistrů proti Neapoli. K postupu do jarní fáze vyřazovacích bojů jim před utkáním stačilo vítězství 1:0, kterého přesně i dosáhli. V první půli rozhodl Mohamed Salah úspěšnou střelou z úhlu. Ze skupiny C jde dál i PSG po výhře 4:1 v Bělehradě. Tottenham díky gólu Lucase Moury pět minut před koncem remizoval 1:1 v Barceloně a zajistil si tak postup do jarního osmifinále na úkor Interu Milán.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp objímá Mohameda Salaha
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Paris St. Germain vyhrál skupinu C o dva body před Liverpoolem a Neapolí. V Bělehradě se trefila všechna tři útočná esa Pařížanů. K vítězství 4:1 přispěl Cavani, Neymar i Mbappé. Jediný gól na Anfield Road dal ve 34. minutě Salah, když procpal z úhlu míč mezi nohama brankáře Davida Ospiny.

Při vyrovnané bilanci rozhodl o postupu finalisty minulého ročníku větší počet vstřelených branek. Neapol se musela spokojit až se třetí příčkou, přestože pět předchozích kol vedla tabulku. Něco podobného se v Lize mistrů od roku 2003 stalo jen Celticu, Olympiakosu a Dynamu Kyjev.

Ve skupině B doprovodil již jistého vítěze Barcelonu do osmifinále Tottenham. Londýnský klub sice na hřišti katalánského protivníka prohrával po brance Dembélého, ale pět minut před koncem vyrovnal Moura. A protože Inter Milán doma jen remizoval s PSV Eindhoven, za který ve druhé půli nastoupil český záložník Michal Sadílek, zajistili si Spurs místo v play-off.

O postupu Tottenhamu při vyrovnané vzájemné bilanci s Interem rozhodl gól vstřelený na soupeřově hřišti v prvním vzájemném utkání, které londýnský celek prohrál 1:2. Před dvěma týdny Spurs doma nad milánským soupeřem vyhráli 1:0.

Galatasaray Istanbul prohrál 2:3 s Portem, přesto udržel třetí místo v tabulce skupiny D a na jaře si zahraje Evropskou ligu. Pomohla mu ztráta Lokomotivu Moskva, který prohrál 0:1 se Schalke.

Turecký celek prohrával po gólech Felipeho a Maregy z penalty. Před přestávkou sice snížil z pokutového kopu Fighúlí, ale v 57. minutě zvýšil na 3:1 Oliveira. Domácí přesto neměli daleko k remíze, protože v 65. minutě se prosadil Derdiyok a vzápětí trefil Fighúlí z další penalty břevno.

Turecký celek udržel s náskokem jednoho bodu třetí místo, protože Lokomotiv v Gelsenkirchenu prohrál 0:1. Tabulku ovládlo neporažené Porto, druhé Schalke za ním zaostalo o pět bodů.

Závěrečné 6. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Monako - Dortmund 0:2 (0:1)

Branky: 15. a 88. Guerreiro. Rozhodčí: Pawson - Betts, Hussin (všichni Angl.).

FC Bruggy - Atlético Madrid 0:0

Rozhodčí: Massa - Meli, Preti (všichni It.).

Skupina B:

FC Barcelona - Tottenham 1:1 (1:0)

Branky: 7. Dembélé - 85. Moura. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.).

Inter Milán - PSV Eindhoven 1:1 (0:1)

Branky: 73. Icardi - 13. Lozano. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.).

Skupina C:

Liverpool - Neapol 1:0 (1:0)

Branka: 34. Salah. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.).

CZ Bělehrad - Paris St. Germain 1:4 (0:2)

Branky: 56. Gobeljič - 10. Cavani, 40. Neymar, 74. Marquinhos, 90.+2 Mbappé. Rozhodčí: Collum - McGeachie, Stewart (všichni Skot.).

Skupina D:

Galatasaray Istanbul - FC Porto 2:3 (1:2)

Branky: 45.+1 Fighúlí z pen., 65. Derdiyok - 17. Felipe, 42. Marega z pen., 57. Oliveira. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.).

Schalke - Lokomotiv Moskva 1:0 (1:0)

Branka: 90.+1 Schöpf. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články