Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Další výprask, nebo senzace na úkor tápajících šampionů? Plzeň nastoupí v Madridu

Další z památných zápasů odehrají ve 3. kole skupinové fáze Champions League fotbalisté Plzně. Úřadující mistři české nejvyšší soutěže totiž nastoupí na stadionu Santiaga Bernabéua a pokusí se sehrát důstojnější roli než před třemi týdny v Římě, kde podlehli 0:5 tamějšímu AS. Prodlouží krizi obhájce milionářské trofeje Realu Madrid, který na vítězství čeká už pět duelů? Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

Michael Krmenčík z Plzně (vpravo) v utkání proti AS Řím
zdroj: REUTERS autor: Tony Gentile

Real mimo jiné zaváhal i ve druhém kole Ligy mistrů na hřišti CSKA Moskva, kde překvapivě prohrál 0:1. Ruský tým proto se čtyřmi body vede skupinu, AS i španělský vítěz posledních tří ročníků LM mají o bod méně a Plzeň je poslední s jedním bodem. "Člověk tam nejede s poraženeckou náladou. Ani na AS Řím jsme tak neodjížděli, ale dostali jsme ve třetí minutě gól a od toho se všechno odvíjelo," řekl obránce Lukáš Hejda.

Viktoria se s královským mužstvem ještě nikdy neutkala. Před sedmi lety však ve skupině LM narazila na jiného giganta z Pyrenejského poloostrova Barcelonu, které podlehla 0:2 venku a 0:4 doma. Celkově plzeňští fotbalisté v evropských pohárech prohráli všechna tři střetnutí ve Španělsku a dosud nedokázali vstřelit branku.

"Real je jedním z největších klubů na světě a furt má nejvyšší zvuk. Teď sice měl nějaká klopýtnutí, ale to asi moc neznamená. Předpokládám, že jsou v pohodě a že si budou chtít proti nám zastřílet," prohlásil záložník Milan Petržela.

Madridský tým v sobotu v La Lize doma nečekaně padl s Levante 1:2 a prohrál třetí soutěžní duel v řadě. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho alespoň skórovali po 481 minutách, což byla nejdelší série bez gólu v klubové historii.

Real tak ukazuje, že se zatím nedokázal vypořádat s letním odchodem kanonýra Cristiana Ronalda a Lopetegui, který před sezonou nahradil Zinédina Zidana, je pod stále větším tlakem. "Kvalita kádru je obrovská, takže hovořit, že nemají formu, by bylo trošku nadnesené," uvedl záložník Patrik Hrošovský.

Ani Plzeň však v posledních týdnech neexceluje. Před zápasem s evropským gigantem remizovala 2:2 v páteční ligové generálce na hřišti Bohemians 1905. Na hřištích soupeřů zvítězila v jediném z předchozích pěti soutěžních měření sil.

Západočeši i přesto své šance předem nevzdávají. "Musíme plnit pokyny, které nám dá trenér. Budou proti nám stát výborní fotbalisté, ale musíme působit jako mančaft pohromadě," konstatoval Petržela. "Oni jsou dobří kombinačně, takže bude důležité, abychom hráli organizačně a snažili se nějaké brejky využít," doplnil Hrošovský.

Kvůli zraněním nenastoupí záložníci Jan Kopic, Jan Kovařík a Daniel Kolář. Domácím se opory jako Isco nebo Gareth Bale uzdravily - nejistý je pouze start obránce Daniho Carvajala.

Předpokládané sestavy:

Real Madrid: Navas - Odriozola, Ramos, Varane, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Isco.

Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Procházka - Petržela, Hořava, Zeman - Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články