Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ztrapňuje United, zkritizoval Scholes Mourinha. Není to špatný výsledek, řekl o remíze Portugalec

Tvrdá krize u United nekončí. Naopak vesele pokračuje dál. Manchester nevyhrál čtvrté soutěžní utkání v řadě, když doma po dalším nevýrazném výkonu pouze remizoval s Valencií v Lize mistrů 0:0. Kritizovaný kouč José Mourinho však výsledek neoznačil za špatný, i když se pustil do kritiky stoperů. Portugalský manažer si ale tvrdá slova vyslechl od expertů v čele s bývalým hráčem "rudých ďáblů" Paulem Scholesem.

José Mourinho
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Už i fanoušky současné dění na Old Trafford začíná pořádně štvát. United doma nevyhráli už počtvrté v řadě a příznivci nespokojenost s děním ve svém milovaném klubu po remíze 0:0 s Valencií dali znát. Po závěrečném hvizdu se z některých sektorů stadionu ozývalo bučení a pískot.

Když kritické ohlasy hodnotil po střetnutí kouč United José Mourinho, fanoušky si nechtěl rozkmotřit a nevolil trvrdá slova. "Mají právo vyjádřit názor. Speciálně naši příznivci, které respektuji na 200 procent," prohlásil Portugalec. 

Jiní už to ale od něj schytali. Zejména pak stoperská dvojce Eric Bailly, Chris Smalling. Mourinho sice zvolil ve středu obrany pošesté z deseti posledních střetnutí odlišné duo, přesto to jako polehčující okolnost nebral.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - Valencia

"Nemáme dobré rozehrávky zezadu, jelikož hráči nemají dostatečnou technickou kvalitu," pustil se podobně jako v předchozích střetnutích do vlastních svěřenců.

United v utkání potvrdili, že jim to nejde. Proti Valencii si sice vyprodukovali více střel než soupeř, byli o něco silnější na míči a Marcus Rashford v závěru ze standardky trefil břevno. Ani Valencia však nebyla od gólu daleko, zejména když Goncalo Guedes mířil placírkou na zadní tyč.

"Měli jsme více šancí než oni, ale věděli jsme, že jich nebudeme mít 20 za zápas. Cítil jsem na našem výkonu od soboty zlepšení (prohra s West Hamem 1:3 - pozn.). Je ale znát, že hráči nejsou v nejlepší formě ani v nemají sebedůvěru. Remíza je tak férový výsledek. Není špatný, ale ani dobrý. Nyní máme dva zápasy s Juventusem, abychom udělali body," připomněl Mourinho další program.

Překvapilo mě, že ho nevyhodili

Jiní však názor, že výsledek není špatný, úplně nesdíleli. Bývalý stoper United Rio Ferdinand se pustil do kritiky Romela Lukaka, který je podle něj v současné době ideálním útočníkem na ubránění.

Nespokojený byl i bývalý útočník United Dion Dublin. "Předvedená hra byla velkým zklamáním. Kvalita byla tak špatná, že mi připadalo, že nesleduji Manchester United. Hráči nezvládají v současné době ani základy, což je vtipné, když si uvědomíme, o jak drahých fotbalistech mluvíme," popsal.

Měl by Mourinho skončit a co je u United špatně? Situaci v klubu rozebíral i nový Fotbal fokus podcast:

Nejtvrdší slova však volil legendární záložník Paul Scholes, který se do Mourinha pustil už před zápasem.

"Jsem překvapen, že po sobotní porážce s West Hamem nebyl vyhozen. Ten výkon byl strašný. Na tiskovce neustále útočí na hráče i na lidi nad ním, jelikož mu nedali, co chtěl. Myslím, že jeho pusa je mimo kontrolu a ztrapňuje klub," rozohnil se.

Sám Mourinho tato slova po utkání nechtěl komentovat. "Řekl, co chtěl. Nemám chuť to nějak komentovat. Skutečně ne," dodal.

Trápení United tak pokračuje a zatím se nezdá, že zlepšení se blíží. Odnese to Mourinho nakonec a bude odvolán?

Zdroj
ČT sport, express.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články